null Vantaan seurakunnat kehittää jäsenetuja – nyt taataan seurakuntatilojen maksuttomuus jäsenille kirkollisissa juhlissa

Kirkkohäihin tarvittavat tilat ovat seurakuntien jäsenten käytössä ilmaiseksi. Vantaalla maksulliseksi jää ainoastaan häätilaisuuden pöytäliinojen pesu.

Kirkkohäihin tarvittavat tilat ovat seurakuntien jäsenten käytössä ilmaiseksi. Vantaalla maksulliseksi jää ainoastaan häätilaisuuden pöytäliinojen pesu.

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat kehittää jäsenetuja – nyt taataan seurakuntatilojen maksuttomuus jäsenille kirkollisissa juhlissa

Vain pöytäliinoista peritään maksu. Sähköisiä palveluja kehitetään koko ajan.

Vantaan seurakuntien kaikki kirkollisiin toimituksiin, kuten ristiäisiin, häihin ja hautajaisin, soveltuvat tilat ovat seurakuntien jäsenten käytössä ilmaiseksi syyskuun alusta alkaen. Muiden juhlien tilavarauksiin sovelletaan yhtenäistä hinnastoa, joka astuu voimaan samaan aikaan. Asiasta päätti Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto.

Vantaan seurakunnissa on määrätietoisesti kehitetty sähköisiä palveluja ja mietitty niin sanottuja jäsenetuja erityisessä projektissa, jonka vastuuhenkilönä on Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Hannu Pöntinen, millaista muutosta päätös merkitsee nykyiseen tilanteeseen Vantaalla?

– Tilat ovat aiemminkin olleet ilmaisia jäsenille, mutta tilaisuuksien yhteydessä on ollut muita käyttöön liittyviä maksuja riippuen seurakunnista. Tällä päätöksellä yhtenäistetään seurakuntien käytännöt. Maksulliseksi jää ainoastaan pöytäliinojen pesu.

Onko ilmaisuus ainutlaatuista tai harvinaista kirkossa?

– Ilmaisuus jäsenille on enemmän pääsääntö, mutta verovarojen pienentyessä on syytä miettiä eri tapahtumien maksullisuudet. Tässä on haluttu painottaa, että maksullisuutta ei tulevaisuudessakaan liitetä kirkollisiin toimituksiin ja niiden tiloihin. Kirkolliset toimitukset, eli kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen, ovat ilmaisia kaikille.

Liittyykö ratkaisu Vantaan seurakuntien strategiaan kehittää jäsenetuja?

– Tämä liittyy osaltaan juuri tähän. Samalla tavalla kuin Kirkko ja Kaupunki -lehti on jäsenetu, niin mietitään, miten muuten voimme tukea seurakuntalaisten jäsenyyttä kirkossa.

Mitä muuta on kehitteillä?

– Haluamme kehittää palvelujen saatavuutta ja helppokäyttöisyyttä. Siksi olemme panostaneet sähköisten järjestelmien kehittämiseen. Jo nyt verkossa voi tehdä avioliiton esteiden tutkinnan ja kastevaraukset sekä varata ajan diakonien tapaamiseen. Tulossa on myös sähköinen hautaus- ja vihkivaraus, pappien tapaamisen varaaminen verkossa, sähköinen laskutusjärjestelmä, mobiilimaksut ja mahdollisia muitakin ihmisiä helpottavia asioita.

– Verkkopalvelujen kehittämisen rinnalla haluamme pitää kiinni kasvokkain tapahtuvasta vuorovaikutuksesta. Siksi panostamme myös yhteisölliseen ja vuorovaikutteiseen työotteeseen, jossa asioita tehdään yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.