null Vantaan seurakunnilta apua Kambodžan tulvauhreille

Kambodžan tulvat tuhosivat monelta kodin, minkä vuoksi ihmiset joutuivat asumaan väliaikaismajoituksessa.

Kambodžan tulvat tuhosivat monelta kodin, minkä vuoksi ihmiset joutuivat asumaan väliaikaismajoituksessa.

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnilta apua Kambodžan tulvauhreille

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi yhteensä 30 000 euroa katastrofiapua useaan eri kohteeseen Suomen Lähetysseuran kautta.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto myönsi keskiviikkona 30 000 euroa katastrofiapua muun muassa Kambodžan tulvien uhreille sekä Beirutin elokuisen räjähdysonnettomuuden uhrien auttamiseen.

Loka- ja marraskuun vaihteessa Kambodžassa tulvi pahemmin kuin kymmeniin vuosiin. Trooppisten myrskyjen aiheuttamat rankkasateet ja tulvat surmasivat tänä syksynä Kambodžassa 25 ihmistä ja ajoivat 37 000 ihmistä evakkoon.

Lähetysseura pyrkii lieventämään hätää, joka on aiheutunut ihmisten menetettyä tulvassa satonsa ja ruokavarastonsa. Paikalle on toimitettu muun muassa ruoka-apua, joka on tullut todella tarpeeseen.

Avun perillesaaminen on tulvatilanteessa ison työn takana.

Avun perillesaaminen on tulvatilanteessa ison työn takana.

Beirutin satamassa tapahtui elokuussa räjähdys, joka aiheutti mittaamattoman määrän inhimillistä hätää. Räjähdys jätti yli 300 000 ihmistä kodittomiksi, jopa 6 500 ihmistä loukkaantui ja surmansa sai yli 200 henkilöä. Lähetysseura on paikallisten yhteistyökumppaneidensa kautta auttanut räjähdyksen uhreja.

Beirutin räjähdysonnettomuuteen myönnetyn katastrofiavustuksen lisäksi Lähetysseura on kanavoinut Katastrofirahastostaan apua vuoden 2020 aikana myös Tansanian tulvien uhreille, Angolaan kuivuudesta kärsiville sekä koronaviruksen hillitsemiseksi ja sen vaikutusten lievittämiseksi Zimbabwessa, Nepalissa, Etiopiassa, Palestiinassa ja Kiinassa.

Vantaan seurakunnat on tänä vuonna jo aiemmin myöntänyt Lähetysseuralle 15 000 euroa ja Kirkon Ulkomaanavulle 15 000 euroa katastrofiapuun.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Espoon seurakunnat myönsivät 20 000 euroa tulvista kärsivien auttamiseen Pakistanissa ja Nepalissa

Ajankohtaista

Varoilla kotinsa menettäneet voivat saada esimerkiksi ruokaa, vettä ja ruoanlaittovälineitä. Ruokaturvan heikentymisen vuoksi avuntarve jatkuu pitkään.