null Espoon seurakunnat myönsivät 20 000 euroa tulvista kärsivien auttamiseen Pakistanissa ja Nepalissa

Pakistanissa ja Nepalissa monien kodit jäivät tulvaveden alle ja ihmiset hakevat suojaa myös kirkoista.

Pakistanissa ja Nepalissa monien kodit jäivät tulvaveden alle ja ihmiset hakevat suojaa myös kirkoista.

Ajankohtaista

Espoon seurakunnat myönsivät 20 000 euroa tulvista kärsivien auttamiseen Pakistanissa ja Nepalissa

Varoilla kotinsa menettäneet voivat saada esimerkiksi ruokaa, vettä ja ruoanlaittovälineitä. Ruokaturvan heikentymisen vuoksi avuntarve jatkuu pitkään.

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt 20 000 euroa katastrofiapua Pakistanin ja Nepalin tulvauhrien auttamiseen. Apu toimitetaan perille Suomen Lähetysseuran ja sen alueella toimivien yhteistyökumppaneitten kautta.

Poikkeuksellisten runsaiden monsuunisateiden vuoksi jopa kolmasosa Pakistanista on jäänyt tulvaveden alle. Yli tuhat ihmistä on kuollut ja tulvat ovat tuhonneet koteja, viljelysmaata, siemenviljaa, satoja ja puhtaan juomaveden lähteitä.

Pakistanissa apu ohjataan perille Pakistanin kirkon Peshawarin hiippakunnan ja Pakistan Partners Initiative -järjestön kautta. SLS auttaa sataa tulvista kärsinyttä perhettä eli yhteensä noin 600 ihmistä. Heille tarjotaan ruokaa, vettä, ruoanlaittovälineitä, hygieniatarvikkeita sekä peittoja ja tyynyjä. SLS osallistuu myös laajempaan avustushankkeeseen, jossa autetaan noin 5 000 tulvasta kärsinyttä perhettä eri puolilla Pakistania. Perheille annetaan käteisavustus, jolla ne voivat hankkia tarpeen mukaan kodin perustarvikkeita, ruokaa ja lääkkeitä.

Nepalissa kotinsa jättäneitä on ainakin 20 000 ihmistä. Viljelysmaan, satojen, siemenviljan ja puhtaan veden ottopaikkojen tuhoutuminen heikentää maan ruokaturvaa entisestään.

Aiemmin tänä vuonna Espoon seurakunnat ovat myöntäneet katastrofiapua 15 000 euroa afgaanipakolaisten auttamiseen Pakistanissa Suomen Lähetysseuran kautta ja 30 000 euroa Ukrainan konfliktin uhrien auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.