null Vantaankosken kirkkoherra valitaan kolmen hakijan joukosta

Uusi kirkkoherra astelee aluksi väistötiloihin, sillä kuvan Myyrmäen kirkko on remontissa. Ehdolla kirkkoherraksi ovat Elina Hellqvist, Hans Tuominen ja Teijo Peltola. Kirkon kuva: Esko Jämsä

Uusi kirkkoherra astelee aluksi väistötiloihin, sillä kuvan Myyrmäen kirkko on remontissa. Ehdolla kirkkoherraksi ovat Elina Hellqvist, Hans Tuominen ja Teijo Peltola. Kirkon kuva: Esko Jämsä

Ajankohtaista

Vantaankosken kirkkoherra valitaan kolmen hakijan joukosta

Hakuaika päättyi keskiviikkona 20. lokakuuta. Valinnan tekee seurakuntaneuvosto joulukuussa.

Vantaankosken seurakunnan kirkkoherran virkaa haki määräpäivään 19.10. mennessä kolme henkilöä. Hakijat ovat Kirkon lähetystyön keskuksen vs. johtaja Elina Hellqvist, Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola sekä Vantaan Hakunilan seurakunnan kirkkoherra Hans Tuominen.

Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen irtisanoutui 15.8. alkaen ja on jo aloittanut Pukkilan seurakunnan kirkkoherrana. Virkaa hoitaa nyt vt. kirkkoherra Auli Saarsalmi-Paalasmaa.

Pöntisen seuraaja valitaan välillisillä vaaleilla eli valinnan tekee seurakuntaneuvosto. Mikäli mahdollista valinta tehdään 13.12. kokouksessa, tai sitten nykyinen seurakuntaneuvosto pitää joulukuussa vielä ylimääräisen kokouksen.

Marraskuussa järjestetään seurakuntavaalit, joissa valitaan uusi seurakuntaneuvosto. Se aloittaa kuitenkin vasta ensi vuonna, joten kirkkoherran vallitsevat nykyiset luottamushenkilöt.

Seuraavaksi Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli antaa hakijoista lausunnon, jota varten se haastattelee hakijat ja selvittää heidän kelpoisuutensa virkaan. Tuomiokapituli asettaa hakijat järjestykseen arvioimansa hakijoiden soveltuvuuden ja ansioiden perusteella.

Lausunnon saatuaan Vantaankosken seurakuntaneuvosto voi myös itse haastatella hakijoita ja lähettää mahdollisesti osan heistä psykologisiin testeihin. Seurakuntaneuvosto voi valita kenet tahansa virkaan kelpoisiksi todetuista hakijoista.

Vantaankosken seurakunta on Vantaan toiseksi suurin seurakunta, johon kuuluu noin 28 000 vantaalaista. Se sijaitsee Länsi-Vantaalla muun muassa Myyrmäen, Kaivokselan, Martinlaakson, Vantaankosken ja Kivistön alueilla.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Mitä vastaisit lapsen kastamista pohtivalle lähijunassa? – Vantaankosken kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät

Ajankohtaista

Joku kolmesta hakijasta valitaan pian kirkkoherraksi Vantaankoskelle. Kirkko ja kaupunki pyysi ehdokkaita kertomaan muun muassa sen, millaisen johtajan seurakunta hänestä saisi.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.