null Vantaankosken kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät videoilla ja vaalipaneelissa

Hans Tuominen, Elina Hellqvist ja Teijo Peltola ovat ehdolla Vantaankosken seurakunnan kirkkoherraksi.

Hans Tuominen, Elina Hellqvist ja Teijo Peltola ovat ehdolla Vantaankosken seurakunnan kirkkoherraksi.

Ajankohtaista

Vantaankosken kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät videoilla ja vaalipaneelissa

Kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto 21. joulukuuta. Ehdolla on kolme pappia.

Vantaankosken uusi kirkkoherra valitaan seurakuntaneuvoston ylimääräisessä kokouksessa, joka pidetään keskiviikkona 21. joulukuuta.

Seurakuntaneuvosto päätti asiasta kokouksessaan 17.11. Näin se pitää kiinni siitä, että valinnan tekevät vielä nykyiset luottamushenkilöt, eivätkä sunnuntain seurakuntavaaleissa valittavat uudet luottamushenkilöt.

Kaikille avoin vaalipaneeli järjestetään Myyrmäen Virtakirkolla (Rajatorpantie 8) torstaina 8.12. kello 18. Siellä ovat haastateltavina kolme kirkkoherraksi hakenutta: Kirkon lähetystyön keskuksen johtaja Elina Hellqvist, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola ja Hakunilan seurakunnan kirkkoherra Hans Tuominen.

Vaalipaneelissa seurakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua hakijoihin ja kuulla heidän ajatuksiaan. Hakijat esittäytyvät myös omilla videoillaan seurakunnan verkkosivuilla.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli antoi hakijoista lausunnon. Tuomiokapituli totesi, että kaikki kolme ovat kelpoisia kirkkoherran virkaan. Tuomiokapitulin arvion mukaan parhaiten viran edellytykset täyttää Tuominen. Lausuntoon voi kokonaisuudessaan tutustua tuomiokapitulin verkkosivuilla.

Vantaankosken seurakunta on Vantaan toiseksi suurin seurakunta, johon kuuluu noin 28 000 vantaalaista. Se sijaitsee Länsi-Vantaalla muun muassa Myyrmäen, Kaivokselan, Martinlaakson, Vantaankosken, Kivistön ja Seutulan alueilla.

Vantaankosken aiempi kirkkoherra Hannu Pöntinen valittiin kesällä Pukkilan kirkkoherraksi. Vantaankosken vt. kirkkoherrana toimii Auli Saarsalmi-Paalasmaa.

Vaalipaneeli Myyrmäen Virtakirkolla (Rajatorpantie 8) torstaina 8.12. kello 18.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.