null Varaa pian unelmiesi vihkikirkko netissä, mutta älä suotta panikoi

Vanha kirkko on ollut viime vuodet hääparien suursuosikki. Muita haluttuja vihkikirkkoja ovat Helsingin tuomiokirkko, Suomenlinnan kirkko, Johanneksenkirkko ja Mikael Agricolan kirkko.

Vanha kirkko on ollut viime vuodet hääparien suursuosikki. Muita haluttuja vihkikirkkoja ovat Helsingin tuomiokirkko, Suomenlinnan kirkko, Johanneksenkirkko ja Mikael Agricolan kirkko.

Ajankohtaista

Varaa pian unelmiesi vihkikirkko netissä, mutta älä suotta panikoi

Helsingin suosituimmat hääkirkot ovat jaossa maanantaista lähtien.

Häitä suunnittelevat voivat varata vihkikirkkonsa Helsingistä verkossa 6. toukokuuta kello 9 alkaen. Nettivarauslomake Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan alueen kirkkoihin on täytettävissä sunnuntaihin 12. toukokuuta saakka. Toiveita voi jättää vuoden 2020 lauantaipäiviä koskien.

– Mitä useamman vaihtoehtoisen toiveen esittää, sitä todennäköisempää on, että jokin toiveista toteutuu, sanoo vs. tiedottaja Unni Puranen.

– Paniikkiin ei ole syytä, sillä vihkikirkon varaaminen ei ole nopeuskilpailu. Toiveita ei siis priorisoida saapumisjärjestyksessä, joten lomakkeen voi ihan rauhassa täyttää vaikka vasta viimeisenä päivänä. Vihkiaikatoiveita voi lähettää koko viikon ajan. Lopputuloksen kannalta ei ole merkitystä sillä, onko toiveensa jättänyt maanantaina vai sunnuntaina. Toivelistalla on hyvä olla kymmenkunta vaihtoehtoa, jotta jokainen vihkipari saisi itselleen sopivan ajan, Puranen opastaa.

Ainoa priorisointi koskee seurakunnan jäsenyyttä. Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan ja Johannes församlingin jäsenet ovat etusijalla vihkiaikoja jaettaessa, mikäli päällekkäisiä toiveita ilmenee.

Verkkolomakkeella voi jättää vihkiaikatoiveen sekä avioliittoon vihkimistä että avioliiton siunaamista varten.

Viime vuosina hääparin ykkössuosikki on ollut 1820-luvulla rakennettu Vanha kirkko. Muita kestosuosikkeja ovat Helsingin tuomiokirkko, Suomenlinnan kirkko, Johanneksenkirkko ja Mikael Agricolan kirkko.

Vihkikirkon varaaminen ei ole nopeuskilpailu.
– Vs. tiedottaja Unni Puranen

Vihkiajat jaetaan toiveiden perusteella. Vihkiaikatoiveensa tehneille lähetetään jaetuista vihkiajoista sähköpostiviesti ja kirje 3. kesäkuuta mennessä. Kirje on luultavasti perillä 2–3 päivän kuluttua lähettämisestä. Ilmoitettua aikaa ei tarvitse enää erikseen vahvistaa. Vihkiajan peruutus tulee tehdä sähköpostitse. Peruutuksesta lähetetään vahvistus.

Aiempina vuosina lähes jokainen pari on saanut haluamansa vihkiajan. Suosituimmat vihkikuukaudet ovat olleet heinä- ja elokuu. Myös päivämäärien tietyt ”tasaluvut” ovat usein haluttuja vihkipäiviä. Puranen veikkaa, että ensi vuonna tällaisia voisivat olla 22. helmikuuta 2020 ja ehkä 10. lokakuuta 2020.

Edellisinä vuosina nettivaraamisen päätyttyä jäljelle on jäänyt vapaita vihkiaikoja myös kesän sesonkiaikaan. Mikäli ei jätä vihkiaikatoiveita verkossa olevalla lomakkeella viikolla 19, vihkiaikaa voi varata kesälle 2020 soittamalla kirkkoherranvirastoon maanantaista 10. kesäkuuta 2019 alkaen.

Netin kautta voi jättää vihkiaikatoiveen ainoastaan vuoden 2020 lauantaipäivien vihkiajoista. Arkipäiville vihkiaikoja voi varata puhelimitse numerosta 09 2340 6111 heti vapun jälkeen. Sunnuntaisin Tuomiokirkkoseurakunnan kirkoissa ei järjestetä vihkimisiä.

Nämä vihkiajat ovat jaossa lauantaipäiville:

Tuomiokirkkoon klo 13,14, 15 ja 16

Johanneksenkirkkoon klo 13, 14, 15 ja 16

Suomenlinnan kirkkoon klo 13, 14, 15 ja 16

Vanhaan kirkkoon klo 12, 13, 14, 15, 16, 17 ja kesä–elokuussa myös klo 18.

Mikael Agricolan kirkko ei ole mukana nettivarauksessa, mutta myös sinne voi toivoa vihkiaikaa. Agricolan kirkossa vihkimisiä voidaan pitää kahtena lauantaina kuukaudessa. Näitä vihkiaikoja vuodelle 2020 voi varata puhelimitse kirkkoherranvirastosta 10. kesäkuuta 2019 alkaen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ei ole väärää tapaa mennä vihille − Pappi Mari Kanerva avioitui tyhjässä kirkossa ja osti vihkimisen jälkeen ostarilta pitsat

Ajankohtaista

Vihkimisestä saa persoonallisen esimerkiksi musiikkivalinnoilla. Myös elokuva- tai tietokonepelimusiikki käy.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.