null Via Crucis esitetään pääsiäislauantaina kokonaan Senaatintorilla

Via Crucis – Ristin tie -esitys perustuu keskiaikaiseen eurooppalaiseen perinteeseen. Vuonna 2023 Jeesuksen roolissa nähtiin Panu Haavisto (keskellä), ja niin myös tänä vuonna.

Via Crucis – Ristin tie -esitys perustuu keskiaikaiseen eurooppalaiseen perinteeseen. Vuonna 2023 Jeesuksen roolissa nähtiin Panu Haavisto (keskellä), ja niin myös tänä vuonna.

Ajankohtaista

Via Crucis esitetään pääsiäislauantaina kokonaan Senaatintorilla

Suomen suurimman teatteriesityksen ohjaa toista kertaa Markku Arokanto.

Via Crucis on läpisävelletty musiikkinäytelmä, jonka tuoreimman käsikirjoituksen on tehnyt Anna-Mari Kaskinen. Näyttämönä on tänä vuonna Senaatintori sekä sitä ympäröivien rakennusten kuten Tuomiokirkon portaat.

Vaellusreittiä ei kuljeta Säätytalon remontin vuoksi, vaan esityksen pystyy katsomaan kokonaisuudessaan Senaatintorilta. Teoksen musiikin on säveltänyt Pekka Simojoki, ja musiikin sovituksesta ja äänisuunnittelusta vastaa Antti Vuori, joka on myös säveltänyt laulun esitykseen.

Via Cruciksen teemana on ohjaaja Markku Arokannon mukaan ”valosta pimeyteen, pimeydestä kirkkauteen”. Jeesuksen roolin näyttelee toista kertaa Panu Haavisto, jonka Via Cruciksen työryhmä kutsui rooliin. 

Via Cruciksen tärkeimpiä arvoja on ollut halki vuosien yhteisöllisyys, niin esityksessä kuin tuotannossakin. Ohjaaja Markku Arokanto nostaa näytelmässä esiin ikiaikaisen kysymyksen ihmisen yksinäisyydestä, ulkopuolisuudesta ja syrjäytyneisyydestä. Näytelmä käsittelee myös kohtaamisia ja yhteisöllisyyttä.

Kulttuurin saavutettavuus on tuotantotiimille tärkeää. Tänäkin vuonna esitys kuvailutulkataan näkörajoitteisille suomeksi ja ruotsiksi.

Via Crucista on mukana tekemässä iso joukko ammattilaisia, harrastajanäyttelijöitä, kuorolaisia ja avustajia. Pääsiäisnäytelmää on esitetty Helsingin ydinkeskustassa yli 25 vuoden ajan, ja sitä ovat seuranneet vuosittain tuhannet ihmiset. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.