null Viisi tunnettua suomalaista pohtii jumaluutta seurakuntien kampanjassa – ”Tämä tuotanto normalisoi keskustelua Jumalasta”

Ajankohtaista Hengellisyys

Viisi tunnettua suomalaista pohtii jumaluutta seurakuntien kampanjassa – ”Tämä tuotanto normalisoi keskustelua Jumalasta”

”Julkisuudessa näkee melko vähän puhetta Jumalasta, sillä sen ajatellaan kuuluvan yksityisyyden piiriin”, sanoo #jumalani-videosarjaa tuottanut Riina Halme.

Maanantaina 26.6. julkaistaan verkossa tuoretta puhetta Jumalasta. Ajatteluaan avaavat juontaja ja näyttelijä Mikko Parikka, filosofi Frank Martela, somepappi Maikki Mulari, yrittäjä, kirjailija ja podcastjuontaja Hanna Tikander sekä sosiaalisen median vaikuttaja ja bloggaaja Karoliina Pentikäinen.

Jumalani-videosarjan ovat tuottaneet Helsingin ja Vantaan seurakunnat. Sarja pyrkii tarjoamaan näkökulmia Jumalaan, uskoon ja henkilökohtaiseen uskonkokemukseen.

– Kampanjaa suunnitellessa meille oli selvää, että oikeita tai vääriä vastauksia ei ole. Haluamme antaa tilaa ihmisten aidoille ajatuksille ja pohdinnoille, kertoo kampanjaa tuottanut Vantaan seurakuntayhtymän hankeasiantuntija Riina Halme.

Riina Halme kertoo, että #jumalani-kampanja pitää sisällään minicasteja ja Youtube-videoita sekä samoista materiaaleista koostettuja sosiaalisen median materiaaleja.

Sarja on tarkoitettu erityisesti nuorille aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita Jumalasta ja hengellisyyden teemoista.

– Tuotantoja voi katsoa ja kuunnella oman ajattelunsa pohjaksi, sanoo Halme, joka kuuluu itsekin kampanjan kohderyhmään.

– Oli tosi kiinnostavaa kuunnella vieraiden keloja. Kaikilla heillä on kiinnostavia pointteja.

 Halmeen mielestä olisi hienoa, jos kampanja herättäisi katsojissa ajatuksia ja lisäisi keskustelua.  

– Julkisuudessa näkee melko vähän puhetta Jumalasta, sillä sen ajatellaan kuuluvan yksityisyyden piiriin. Tämä tuotanto normalisoi keskustelua Jumalasta.

Toista video

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kolumni: Algoritmit tykkäävät, kun Tiktok-pappeja paheksutaan

Puheenvuorot

Petja Kopperoisen Tiktok-videoista syntynyt keskustelu on hunajaa somejäteille, kirjoittaa Ella Luoma.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.