null Joko kuuntelit nämä? Listasimme kiinnostavia pappien podcasteja

Pappien juontamissa podcasteissa otetaan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja kuullaan kiinnostavia vieraita.  

Pappien juontamissa podcasteissa otetaan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja kuullaan kiinnostavia vieraita.  

Hengellisyys

Joko kuuntelit nämä? Listasimme kiinnostavia pappien podcasteja

Hengellisten podcastien tarjonta kasvaa. Tarjolla on rauhoittumishetkiä, kiinnostavia uskonkeskusteluja ja kirkon virallinen kanta. 

Papit ovat viime aikoina innostuneet väsäämään podcasteja. Myös seurakuntapastori ja tuottaja Pietu Korpelainen on kiinnittänyt huomiota asiaan. Hän on tuottanut Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan podcasteja vuodesta 2020 lähtien. 

− Emme voi kohdata ihmisiä enää vanhoilla keinoilla, joten on keksittävä uusia. Podcasteissa on laaja spirituaalinen kenttä, mutta siellä on aika vähän perinteistä kristillistä sisältöä. On suuri rikkaus olla mukana siinä kentässä.

Korpelainen on ollut mukana tuottamassa Tuomiokirkkoseurakunnan Hengähdys-podcast-sarjaa, joka kiipesi viime keväänä Apple podcastien suomalaisten henkisten ja hengellisten podcastien top 5:een.

− On todella hieno saavutus, jos yksittäinen jakso kerää 500−600 kuuntelukertaa, varsinkin kun olemme vielä niin alkutekijöissä.

Korpelaisen mukaan henkisiä ja hengellisiä podcasteja kuuntelevat etenkin 19−29-vuotiaat nuoret aikuiset sekä 30−40-vuotiaat naiset. Juuri näitä ihmisryhmiä kirkon viesti ei aina saavuta toivotussa määrin.

− Podcast-maailma mahdollistaa toivon ja tulevaisuuden sanoman myös heille, joille kynnys tulla kirkon penkkiin istumaan on liian korkea, Korpelainen sanoo.

Luurit korviin ja kuulolle!

Virallinen kanta

Mikä on kirkon virallinen kanta cancel-kulttuuriin? Mitä kirkossa on lupa tehdä? Haagan seurakunnan kirkkoherra Heikki Nenosella ja Munkkiniemen seurakunnan kirkkoherra Päivi Vähäkankaalla on virallinen mielipide asiaan kuin asiaan. Ensimmäinen jakso ilmestyi 18.8. Uusi jakso ilmestyy kahden viikon välein. 

Missä: Spreaker, Spotify.

 

Sielu auki – suoraa puhetta Jumalasta

Miten uskovan ja ateistin perheessä puhutaan Jeesuksesta? Mikä saa nuoren meikkejä rakastavan naisen pysymään vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä? Studiossa pappi Kristiina Hyppölän kanssa uskon asioista käyvät keskustelemassa ainakin entinen Viidakon tähtönen ja pyhiinvaellusten suurkuluttaja. 

Missä: SoundcloudVantaanseurakunnat.fi/sielunlatauspiste

 

Vastapuristettu

Podcast-sarjassa ääneen pääsevät Oulunkylän seurakunnan papit ja kanttorit. Sarjassa paljastuu, kuinka paljon pappia jännittää seurakuntalaisten edessä. Lisäksi jaksoissa pureudutaan onnistuneen saarnan rakenteeseen sekä pohditaan sitä, osaako kanttori kaikki virret ulkoa.

Missä: SpotifyApple podcasts.

 

Hengähdys

Sarjan jaksot antavat muutaman minuutin hengähdystauon arjen kiireen keskellä. Jokainen jakso sisältää yhden hengellisen ajatuksen tai pohdinnan jostakin Raamatun kohdasta. Jokaisen jakson lopussa on ohjattu hiljentymishetki. Hengähdys-sarja alkoi keväällä 2021. Lukijoina toimivat Tuomiokirkkoseurakunnan papit. Sarja jatkuu syksyllä uusilla jaksoilla.

Missä: Spotify, Podtail, Apple podcasts.

 

Tätä odotamme:

Armopäiväkirja  seitsemän päivää naisen ruumiissa

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan pappi Mari Kanerva pohtii monologi-muotoisessa podcastissa suoraan ja avoimesti elämäänsä pappina ja naisena. Hän käsittelee sarjassa mm. lasista lapsuutta, koulukiusaamista, vartaloa, vanhenemista, seksuaalisuutta ja kuolemaa. Sarjassa on seitsemän osaa ja jaksot ovat kuunneltavissa 1.9. lähtien. 

Missä: Spotify, Apple podcasts.

Kirkko ja kaupungin Keskusteluja kryptassa -podcast

Kirjailija Elina Hirvonen keskustelee kiinnostavien vieraiden kanssa elämän suurista teemoista, kuten ihmisen arvosta, toivosta ja kateudesta. Voit kuunnella keväällä nauhoitetut jaksot ja tutustua syksyn uusien livekeskustelujen aikatauluun täällä. Uudet livekeskustelut starttaavat 16.9. 

Podcast-sarja on kuunneltavissa myös SuplassaSpotifyssaSoundCloudissa ja iTunesissa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.