null Kari Kanalan lukemat metromeditaatiot tarjoavat kolme minuuttia urbaania rauhaa

Hetki rauhassa ratikassa. Kari Kanala toivoo, että metromeditaatio voisi olla kuulijalleen kuin peili ja ikkuna.

Kari Kanalan lukemat metromeditaatiot tarjoavat kolme minuuttia urbaania rauhaa

Lyhyt podcast voi irrottaa hetkeksi korona-arjesta ja päivän rutiineista.

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala, olet ollut mukana ideoimassa ja tekemässä metromeditaatioita. Mistä on kyse?

– Metromeditaatio on kolmen minuutin podcast, hetki, joka irrottaa korona-arjesta ja päivän rutiineista. Tarkoitus on tarjota urbaania rauhaa kaupungissa vaikka kesken matkan. Meluhan meillä on sisällämme koko ajan.

Mitä meditaatio sisältää?

– Ensimmäisten aiheet ovat Hitaus on hyve ja Rakasta. Lähtökohtana on jokin Raamatun teksti, mutta sitä ei aina lueta ääneen meditaatiossa. Tulossa on myös Puun mittasuhteet.

– Minua kiinnostaa, mitä olisi olla ”anonyymi kristitty”. Miten voisimme tukea ihmisiä olemaan kristittyjä heille sopivalla tavalla? Pappina ajattelen, että aika ajaa ohi julistuksesta, opetuksesta ja ylhäältä päin sanomisesta. Tässä pyritään olemaan samalla viivalla kuulijan kanssa kokemuksen tai tarinan kautta.

Miten märehtiminen liittyy meditaatioon?

–  Joitain asioita pitää rauhassa mässytellä. Asian pitää antaa rauhassa sulaa mielessä. Silloin se alkaa vaikuttaa. Silloin hitaus on hieno juttu.

Ovatko metromeditaatiot vastaus kirkon toiminnan koronarajoituksiin?

– Ajatus on muhinut mielessäni jo pitkään. Tekstejä kirjoittavat lukuisat ihmiset, ja Helsingin seurakuntien yhteinen viestintä on antanut ison panoksen työhön.