null Neljä vantaalaista kertoo uskostaan ja sen vaikutuksesta elämään Sielu auki -podcast-sarjassa

Sielu auki -podcast-sarjan tuottaneen Kristiina Hyppölän mielestä seurakuntien verkkosivuille on tärkeää saada myös seurakuntalaisten omaa ääntä.

Sielu auki -podcast-sarjan tuottaneen Kristiina Hyppölän mielestä seurakuntien verkkosivuille on tärkeää saada myös seurakuntalaisten omaa ääntä.

Ajankohtaista

Neljä vantaalaista kertoo uskostaan ja sen vaikutuksesta elämään Sielu auki -podcast-sarjassa

Uusi podcast-sarja aloittaa Vantaan seurakuntien Sielun latauspiste -sivustolla torstaina 22.4.

Mitä neliosainen podcast-sarja sisältää, Vantaankosken seurakunnassa ja Kirkkohallituksen viestinnässä työskentelevä pappi Kristiina Hyppölä?

– Sielu auki -podcast-sarjassa neljä vantaalaista kertoo omasta uskostaan ja sen vaikutuksesta elämään. Mukana ovat luterilainen pappi, lestadiolaiseen herätysliikkeeseen kuuluva henkilö, hiljaisuuden liikkeen edustaja ja arkisen mutkattomasti uskoon ja Jumalaan suhtautuva henkilö.

– Sarjassa puhutaan ihmisille ihmisten kielellä. Kyse on tietynlaisesta arjen kristillisyydestä. Jos ihminen etsii ja miettii uskonasioita, hänellä on mahdollisuus kohdata muita samoja asioita pohtivia neljän eri tarinan kautta. Ajatuksena on, että tarinoita tulisi myöhemmin lisääkin.

Onko tärkeää tarjota korona-aikana hengellistä sisältöä verkossa?

– Se on todella tärkeää, kun ei nyt juuri ole fyysisiä kohtaamisia. Kirkko on ihmiset, ja siksi Vantaalla halutaan tuoda verkkoon seurakuntalaisten omaa ääntä, ei vain työntekijöiden tuottamaa sisältöä.

– Verkko on myös siitä hyvä väline, että siellä kaikki on heti saatavilla. Esimerkiksi uskonasioihin hiljentyminen onnistuu juuri silloin, kun siihen on itsellä tarvetta.

Mitä muuta sisältöä Sielun latauspiste tarjoaa?

– Sivuille kootaan tietoa muun muassa aikuisrippikoulusta, pyhiinvaellusreiteistä, hiljaisuuden retriiteistä ja joogaharjoituksista.

Jaa tämä artikkeli: