null Voro vei jättimäisen banderollin Myyrmäen kirkon tiilimuurista – vaatii seinätilaa ainakin seitsemän metriä

 ”Uskalla elää. Ja kuolla.” -banderolli oli hävinnyt Myyrmäen kirkon tiilimuurista.

”Uskalla elää. Ja kuolla.” -banderolli oli hävinnyt Myyrmäen kirkon tiilimuurista.

Ajankohtaista

Voro vei jättimäisen banderollin Myyrmäen kirkon tiilimuurista – vaatii seinätilaa ainakin seitsemän metriä

Joko vohkijaan iski banderollin sanoma tai sitten hänellä on valtava lukaali vailla sopivaa seinäkoristetta.

Vantaankosken seurakunnan työntekijät hieraisivat silmiään, kun uuden kampanjan mukainen ”Uskalla elää. Ja kuolla.” -banderolli oli hävinnyt paikaltaan Myyrmäen kirkon tiilimuurista. Katoamistapaus havaittiin keskiviikkona, mutta todennäköisesti seitsemän metriä leveä ja kaksi ja puoli metriä korkea banderolli hävisi jo edellisenä yönä.

Periaatteessa kirkon työntekijöitä ilahduttaa se, että sanoma on ilmeisesti puhutellut jotakuta voimakkaasti. Toisaalta lähimmäisen omaisuuden anastaminen ei oikein istu kristilliseen etiikkaan.

– Tämän kokoisen banderollin teettäminen maksaa vajaat 400 euroa, kertoo Vantaankosken seurakunnan viestintäasiantuntija Juha-Pekka Vanhatalo.

Vastaavassa paikassa roikkuneet banderollit ovat joutuneen aiemminkin ilkivallan kohteeksi. Viimeksi kaksi viikkoa sitten oli revitty alas "Täällä ei nyt henki kulje"- sekä "Olemme muuttaneet" -seinälakanat. Niitä ei tosin oltu kuljetettu pois, vaan ainoastaan raastettu alas. Edelliset mainoslakanat liittyvät siihen, että Myyrmäen pääkirkko on jouduttu sulkemaan sisäilmaongelmien takia.

– Seurakunnalla on ollut samassa paikassa banderolleja jo useampana vuonna, eikä niille ole tätä ennen koskaan tehty ilkivaltaa. Edes pienen pientä töhryä ei ole ilmestynyt. Nyt joku näyttää ottaneen banderollit harrastuksekseen, Vanhatalo toteaa.

Myyrmäen kirkon tiilimuuri ennen. Ja nyt.

Myyrmäen kirkon tiilimuuri ennen.

Jättilakanan varastamisen motiiveja voi vain arvailla.

– Ehkäpä voro tykkäsi banderollin sanomasta, heittää Vanhatalo

Viimeksi kadonnut banderolli asettaa ripustuspaikalleen tiettyjä vaatimuksia mittojensa puolesta.

– Kotoa pitää löytyä vähän isompi seinäpinta, että tämän saa ripustettua esille. Jos jollakulla on havaintoja banderollin katoamisesta, niistä voi kertoa meille. Olemme ilmoittaneet tapauksesta myös poliisille, Vanhatalo kertoo.

Vantaankosken seurakunnalta ei ole puuttunut koettelemuksia viime aikoina. Vuonna 1984 valmistunut Myyrmäen kirkko on 28 400 jäsenen suuruisen Vantaankosken seurakunnan pääkirkko. Kirkon seinärakenteista löytyi kosteutta, jonka seurauksena rakennuksen sisäilma muuttui terveydelle haitalliseksi.

Vantaankosken seurakunta sai uuden tukikohdan maaliskuun alussa Myyrmäen Virtatalosta. Samalla kirkkotila siunattiin ehtoolliskäyttöön. Myyrmäen kirkon remontin on arvioitu kestävän ainakin kolme vuotta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Täällä ei nyt henki kulje” – Herttoniemen kirkko suljettiin kosteusvaurion takia

Ajankohtaista

Banderolli lainattiin Vantaankosken seurakunnasta, joka tiedotti Myyrmäen kirkon sulkemisesta samaisella tekstillä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.