null Vantaankosken seurakunta muuttaa remonttievakkoon – kirkkosalin seinää Virtatalossa komistaa muraali

Kirkkoherra Hannu Pöntinen tykästyi heti muraalin virtateemaan. Teos on puoliksi Maikki Rantalan (kuvassa) ja puoliksi Essi Ruuskasen käsialaa.

Kirkkoherra Hannu Pöntinen tykästyi heti muraalin virtateemaan. Teos on puoliksi Maikki Rantalan (kuvassa) ja puoliksi Essi Ruuskasen käsialaa.

Ajankohtaista

Vantaankosken seurakunta muuttaa remonttievakkoon – kirkkosalin seinää Virtatalossa komistaa muraali

Vantaalla vietetään peräjälkeen Myyrmäen kirkon jäähyväisiä ja uuden kirkkosalin avajaisia.

Vantaankosken seurakunta saa uuden tukikohdan 10. maaliskuuta lähtien, kun Myyrmäen Virtatalossa sijaitsevassa uudessa kirkkosalissa vietetään avajaismessua. Samalla tila siunataan ehtoolliskäyttöön.

Virtatalo rakennettiin alun perin Imatran voiman pääkonttoriksi.

– Minusta vesi ja virta sopivat oikein hyvin seurakunnan elämään. Onhan vesi hyvin kirkollinen elementti, tuumii kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Kaiken tohinan keskellä Pöntinen näkee positiivisia asioita, vaikka muuttoprojekti on ollut iso haaste.

– Virtatalossa olemme keskellä ihmisten arkista elämää, Pöntinen kiittelee.

Nyt kaikki toiminnot saadaan saman katon alle. Tosin seurakunnan iltapäiväkerho jatkaa toisaalla.

Kirkkosalin muraali muistuttaa – sinisen, valkoisen ja lilan sävyisine pyörteineen – virtaavaa vettä. Muraalin ovat tehneet yhteisötaiteilijat Maikki Rantala ja Essi Ruuskanen.

Vantaankosken seurakunnalla on Virtatalossa käytössään noin 2 000 neliömetrin vuokratilat. Tilaa tarvitaan, sillä Virtataloon asettuu noin 50 seurakunnan työntekijää. Uusissa tiloissa on kirkko­salin lisäksi kirkkoherranvirasto, diakoniatyöntekijöiden vastaanottotiloja sekä työhuoneita ja kokoustiloja.

Uusiin tiloihin on tähän mennessä investoitu Pöntisen mukaan kymmeniä tuhansia euroja.

Virtakirkossa suoritetaan vainajan hautaan siunaamista lukuun ottamatta kaikkia kirkollisia toimituksia. Hautaan siunaamiset toimitetaan joko Kivistön, Seutulan tai Pyhän Laurin kirkossa.

Itse kirkkosaliin mahtuu noin 250 henkilöä, mutta tila on tarpeen mukaan järjesteltävissä suuremmankin väkimäärän käyttöön. Kirkkosaliin tuodaan sähköurut, ja alttari asettuu luontevasti suurten ikkunoiden eteen.

Remonttiin menevä Myyrmäen kirkko on 28 400 jäsenen suuruisen Vantaankosken seurakunnan pääkirkko. Vuonna 1984 valmistuneen kirkon seinärakenteista on löydetty kosteutta, jonka seurauksena rakennuksen sisäilma on muuttunut terveydelle haitalliseksi.

Myyrmäen kirkon remontti kestää ainakin kolme vuotta, ja rahaa siihen kulunee ainakin kuusi miljoonaa euroa. Pelkästään Myyrmäen kirkon tiiliverhoilua varten on varattu jo aiemmin miljoona euroa. Tosin tarkkoja lukuja ja aikatauluja ei tiedä vielä kukaan.

– Uskon remonttisuunnitelman valmistuvan vuoden loppuun mennessä, Hannu Pöntinen sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.