null Vuosaaren seurakunta luopuu iltapäivätoiminnan järjestämisestä – resurssit ohjataan sinne, missä kristillisyys saa näkyä

Iltapäiväkerhopaikkoja haetaan parhaillaan, ja yleensä myös Vuosaaren seurakunnan iltapäiväkerho on ollut mukana yhtenä vaihtoehtona. Nyt seurakuntaneuvosto kuitenkin päätti, että seurakunta luopuu iltapäivätoiminnan järjestämisestä.

Iltapäiväkerhopaikkoja haetaan parhaillaan, ja yleensä myös Vuosaaren seurakunnan iltapäiväkerho on ollut mukana yhtenä vaihtoehtona. Nyt seurakuntaneuvosto kuitenkin päätti, että seurakunta luopuu iltapäivätoiminnan järjestämisestä.

Ajankohtaista

Vuosaaren seurakunta luopuu iltapäivätoiminnan järjestämisestä – resurssit ohjataan sinne, missä kristillisyys saa näkyä

Haku iltapäiväkerhoihin on parhaillaan käynnissä Helsingissä. Vuosaaressa on ensi syksynä yksi suuri toimija vähemmän.

Vuosaaren seurakunta ei enää ensi syksynä järjestä ykkös- ja kakkosluokkalaisille iltapäiväkerhoa. Jatkossa seurakunta kohdistaa enemmän resursseja muuhun lasten ja perheiden toimintaan. Asiasta päätti Vuosaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto 17. huhtikuuta.

Koululaisten iltapäivätoiminta on lakisääteinen palvelu, jota Helsingin kaupunki ostaa seurakunnilta, järjestöiltä ja muilta palveluntuottajilta. Lakisääteisen iltapäivätoiminnan on oltava uskonnollisesti sitoutumatonta, joten seurakunta ei ole voinut sisällyttää toimintaan kristillistä kasvatusta. Jatkossa Vuosaaren seurakunta haluaa käyttää enemmän resurssia ydintoimintaansa eli lasten ja perheiden parissa tehtävään työhön, jossa kristillisyys saa olla mukana. Vastaavia päätöksiä on tehty aiemmin myös muissa Helsingin seurakunnissa.

– Keskitymme jatkossa alle kouluikäisiin. Järjestämme avointa perhekerhoa, päiväkerhoja, joulu- ja pääsiäisvaelluksia ja perhekirkkoja, johtava varhaiskasvatuksenohjaaja Kirsi Satosalmi Vuosaaren seurakunnasta kertoo. 

– Päiväkerhotoiminta on Vuosaaren alueella hyvin elinvoimaista. Siellä käy 2–5-vuotiaita lapsia. Olemme tosi iloisia heistä.

Iltapäivätoiminnan järjestäminen on seurakunnalle hyvin sitovaa. Helsingin kaupungin sopimuksen mukaan iltapäiväkerho voi olla suljettuna vain kahtena päivänä lukuvuodessa. Sairastapauksissa sijaisen löytäminen on tuottanut vaikeuksia, sillä kasvatusalalla on työvoimapula.

Vuosaareen seurakunnan työntekijäresurssi on pienentynyt ja tilat vähentyneet yhdeksästä kolmeen vuoden 2011 jälkeen. Vielä vuonna 2021 iltapäiväkerhoja oli kaksi, nyt enää yksi. Se toimii Vuosaaren kirkolla.

– Lapsia tässä ryhmässä on ollut vajaa 30 ja ohjaajia kaksi. Perheiltä olemme saaneet hyvää palautetta, sillä he ovat olleet hyvin tyytyväisiä iltapäivätoimintaan.

Jatkossa alueen perheiden on löydettävä iltapäiväkerhopaikka muista iltapäiväkerhoista, kuten Leikkipuisto Lohikäärmepuistosta ja Puistopolun peruskoulun iltapäivätoiminnasta.

Vuosaaren seurakunta on järjestänyt iltapäivätoimintaa pienille koululaisille pitkään. Aluksi iltapäivätoiminta oli nuorisotyön alaisuudessa, sillä 1.–2. luokkalaiset kuuluvat varhaisnuorisotyön piiriin. Nuorisotyön resurssien vähyyden vuoksi toiminta siirrettiin kuitenkin varhaiskasvatuksen vastuulle, kun siellä resurssit olivat tuolloin paremmat ja esimerkiksi sijaisjärjestelyt oli näin ollen helpompi tehdä.

Helsingissä iltapäivätoimintaan haetaan nyt

Hakuaika lukuvuoden 2023–2024 iltapäivätoimintaan on parhaillaan käynnissä Helsingissä. Haku päättyy 1.5.2023. 

Kerhoja järjestetään 1.–2.-luokkalaisten lisäksi 3.–9. luokkien erityisen tuen oppilaille seuraavissa seurakunnissa: Haaga, Kallio, Lauttasaari, Malmi (Viikin kirkko), Mikael, Munkkiniemi, Oulunkylä, Paavali, Töölö

Seurakunnan kerhoon osallistuminen ei edellytä kirkkoon kuulumista.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.