null Yhteisvastuu-keräys ihmiskauppaa vastaan tuotti kolme miljoonaa

Yhteisvastuukeräyksen varoilla autetaan tänä vuonna ihmiskaupan uhreja Suomessa ja ulkomailla.

Yhteisvastuukeräyksen varoilla autetaan tänä vuonna ihmiskaupan uhreja Suomessa ja ulkomailla.

Ajankohtaista

Yhteisvastuu-keräys ihmiskauppaa vastaan tuotti kolme miljoonaa

40 prosenttia tuosta menee kotimaisiin kohteisiin.

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna noin kolmen miljoonaa euroa.

Keräysvaroilla autetaan ihmiskaupan uhreja Suomessa ja ulkomailla. Suomessa keräystuotoilla kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä sekä tarjotaan konkreettista apua, kuten ruokaa ja matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Ulkomaankohteena ovat 12–30-vuotiaat syyrialaispakolaiset Jordanian pakolaisleireillä, joilla on riski joutua ihmiskaupan uhriksi.

– Yhteisvastuun kymmenet tuhannet vapaaehtoiset ovat jälleen tehneet hienoa työtä. Auttamistyöhön kerättyjen eurojen lisäksi tärkeä tulos on piilossa olevan hädän näkyväksi tekeminen. Yhteisvastuuvaroin ihmiskaupan uhrien tunnistamista pystytään vahvistamaan ja ohjaamaan heitä avun ja tuen piiriin nopeammin, totesi Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen.

Keräystilitys luovutettiin 14.11. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyön ja katastrofiavun, Monika-Naiset liitto ry:n, Pakolaisneuvonta ry:n, Pro-tukipiste ry:n ja Rikosuhripäivystyksen, Kirkon diakoniarahaston sekä seurakuntien diakoniatyön kesken. 60 prosenttia tuotosta käytetään ulkomaanapuun ja loput jaetaan kotimaisten toimijoiden kesken. Monika-Naiset liitto ry, Pakolaisneuvonta ry, Pro-tukipiste ry ja Rikosuhripäivystys jakavat keskenään 20 prosentin osuuden. Kirkon diakoniarahaston käyttöön tulee kymmenen prosenttia, ja loput kymmenet prosenttia jää seurakuntien diakoniatyölle.

Vuonna 2016 Yhteisvastuu-keräyksen teemana oli syrjäytymisen ehkäiseminen. Silloin tuotto oli 3,4 miljoonaa euroa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Köyhyys voi estää lukio- tai ammattiopinnot – Yhteisvastuukeräys muistuttaa, ettei yhdenvertaisuus toteudu koulutuksessa

Ajankohtaista

Yhteisvastuukeräyksen idea ei ole vain kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnan rakenteisiin ja nostaa esille piilossa olevaa hätää.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.