null Yhteisvastuukeräyksen tulos oli viime vuonna yli 2,6 miljoonaa euroa – uudistukset siivittivät yli 20 prosentin nousuun edellisvuodesta

Yhteisvastuukeräyksen viimevuotisesta tuotosta käytetään 40 prosenttia koulukiusaamista ja muita vaikeuksia kokeneiden nuorten tukemiseen kotimaassa.

Yhteisvastuukeräyksen viimevuotisesta tuotosta käytetään 40 prosenttia koulukiusaamista ja muita vaikeuksia kokeneiden nuorten tukemiseen kotimaassa.

Ajankohtaista

Yhteisvastuukeräyksen tulos oli viime vuonna yli 2,6 miljoonaa euroa – uudistukset siivittivät yli 20 prosentin nousuun edellisvuodesta

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys keräsi varoja nuorten väkivallan ja erilaisten konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn Suomessa ja maailmalla.

Yhteisvastuukeräyksen kokonaistulos nousi toista vuotta peräkkäin ja ylsi viime vuonna alustavan tuloksen mukaan yli 2,6 miljoonaan euroon.

Keräyksessä oli nousua edelliseen vuoteen verrattuna yli 20 prosenttia, mikä on suurin kasvutulos kymmeneen vuoteen. Tuotosta 40 prosenttia ohjataan Suomessa nuorten hyväksi tehtävään työhön Aseman Lapset ry:n ja Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kautta. 60 prosenttia tuotosta käytetään maailman katastrofialueiden ihmisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun työn kautta.

Yli 70 vuotta sitten perustettu Yhteisvastuukeräys panosti vuonna 2023 toimintojensa kehitystyöhön. Se käynnisti keräysvuotensa brändi- ja verkkosivu-uudistuksella, tilitysprosessien suoraviivaistamisella sekä digitaalisten lahjoitustapojen monipuolistamisella.

– Näitä uudistuksia otettiin käyttöön viime vuoden aikana, jotta tapahtumavetoinen keräys olisi taas koronavuosien jälkeen mahdollisimman elinvoimainen, sanoo viestintäpäällikkö Liisa Toivonen Kirkkopalveluista.

–  Keräystuloksen kasvaminen kertoo Yhteisvastuukeräyksen pureutuvan niin kotimaassa kuin globaalissa mittakaavassa aiheisiin, jotka koetaan tärkeiksi ja ajankohtaisiksi. Olemme kiitollisia niin lahjoittajille, seurakunnille kuin kumppaneillemme siitä, että yhä useampi kaikkein heikoimmassa asemassa oleva nuori saa keräyksen myötä tukea ja apua.

Yhteisvastuun keräysvaroista 20 prosenttia käytetään kotimaassa pitkittyneiden koulukiusaamistapausten selvittämiseen Aseman Lapset ry:n Kiusaaminen nolla -toiminnan avulla sekä katusovitteluun, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset. Toinen 20 prosenttia ohjataan Suomen evankelis-luterilaisille seurakunnille nuorten tukemiseen sekä muuhun oman alueen auttamistyöhön.  

Keräystuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, joka tukee yhteisvastuuvaroin lasten ja nuorten kouluun paluuta viidellä alueella Keniassa. Tavoitteena on saada 41 500 haavoittuvassa asemassa olevaa lasta ja nuorta takaisin kouluun tarjoamalla esimerkiksi tukiopetusta ja psykososiaalista tukea. Hätäavun turvin tuetaan myös koulutarvikkeiden hankkimista, kouluruokailua sekä erityisesti tytöt huomioivien hygieniatilojen järjestämistä.

Tämänvuotinen Yhteisvastuukeräys auttaa nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla. Kotimaassa tuotot ohjataan HelsinkiMission ja Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kautta yksinäisille nuorille. Maailman katastrofialueiden nuorten auttamiseen suunnataan 60 prosenttia tuotosta. Apu menee perille Kirkon Ulkomaanavun työn kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.