null Kirkon Yhteisvastuuvastuukeräys tuotti yli kolme miljoonaa euroa lapsille ja nuorille

Yhteisvastuukeräyksen kampanjajulisteita.

Yhteisvastuukeräyksen kampanjajulisteita.

Ajankohtaista

Kirkon Yhteisvastuuvastuukeräys tuotti yli kolme miljoonaa euroa lapsille ja nuorille

Yhteisvastuukeräyksen tuotolla tuetaan tänä vuonna lasten ja nuorten koulunkäyntiä Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 3 069 473,52 euroa. Kerätyillä varoilla avustetaan vähävaraisten lasten ja nuorten kouluttamista Suomessa ja epävakaissa maailman maissa.

– Vapaaehtoiset yhteisvastuukerääjät ovat tehneet hienoa työtä nuorten koulutien turvaamiseksi! Kotimainen osuus keräystuotosta ohjataan Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta muun muassa välttämättömien opiskeluvälineiden hankinta-avustuksiin, Yhteisvastuun keräysjohtaja, sosiaalineuvos Tapio Pajunen Kirkkopalveluista kertoo.

Suomessa koulutuksellinen eriarvoisuus näyttäytyy muun muassa siten, että kunnat tukevat hyvin eri tavoin toisen asteen opiskelijoiden opiskelutarvikkeiden hankintaa. Monen nuoren unelmat kuolevat, kun perheellä ei ole varaa hankkia lukiossa välttämätöntä tietokonetta. Ammatillisen oppilaitoksen opiskelija joutuu usein hankkimaan itse alakohtaiset työvälineet, esimerkiksi kokkiveitset, kampaamovälineet ja suojavaatteet.

Vuoden 2017 Nuorisobarometrin mukaan 17 prosenttia vastaajista joutui karsimaan opiskeluvaihtoehtojaan taloudellisten syiden vuoksi

– Yhteisvastuukampanjan aikana oli hienoa se, että uuden hallituksen ohjelmaan saatiin kirjattua toimenpiteitä, joiden toteutuessa perheen vähävaraisuus ei ole opintojen esteenä, Pajunen iloitsee.

Monen nuoren unelmat kuolevat, kun perheellä ei ole varaa hankkia lukiossa välttämätöntä tietokonetta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen ja toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Tämänvuotisen keräyksen kansainvälisen avun esimerkkikohteena oli Kenian köyhin maakunta Turkana. Perinteisellä paimentolaisalueella suuri osa karjasta on kuollut vuosia jatkuneen kuivuuden takia ja ihmiset ovat menettäneet elinkeinonsa. Nekin, joilla vielä on karjaa, joutuvat muuttamaan usein ja vaeltamaan veden perässä.

Keräyslahjoituksilla yli 11 000 lasta on päässyt opetuksen piiriin. Koulutus on elintärkeää alueella, sillä nuoret tarvitsevat uusia vaihtoehtoja toimeentuloon ilmaston muuttumisen seurausten takia.

Keräystilitys luovutettiin 8.11. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Kirkon Ulkomaanavun katastrofiapu saa tuotoista 60 prosenttia, Kirkon diakoniarahasto 20 prosenttia ja paikallisseurakunnat 20 prosenttia. Seurakunnat päättävät itsenäisesti avun käytöstä paikalliseen auttamistyöhön.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Yhteisvastuun espoolaiskonkari hehkuttaa keräyksen tämänvuotista teemaa ja tunnuslausetta

Ajankohtaista

Hans-Christian Danielin mielestä "Sinä riität" on huikea tunnuslause keräykselle, jolla tuetaan vanhemmuutta.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.