null Sinkkuillallinen kirkkosalissa on vastaus seurakuntalaisen toiveeseen – Helsingin seurakunnissa on ollut niukasti sinkkutoimintaa

– Illallispöytä katetaan kirkkosalin käytävälle, kertoo vt. kirkkoherra Maija Saario. Kynttilöiden loiste ja elävä musiikki tuovat tunnelmaa.

– Illallispöytä katetaan kirkkosalin käytävälle, kertoo vt. kirkkoherra Maija Saario. Kynttilöiden loiste ja elävä musiikki tuovat tunnelmaa.

Hyvä elämä

Sinkkuillallinen kirkkosalissa on vastaus seurakuntalaisen toiveeseen – Helsingin seurakunnissa on ollut niukasti sinkkutoimintaa

Joka toisen helsinkiläisen kotioven takana asuu vain yksi ihminen. Monella on tarve ja toive löytää kumppani, joka jakaa yhteisen arvopohjan.

Syksyisenä sunnuntai-iltana Lauttasaaren kirkolle katetaan pitkä pöytä, jonka ääreen mahtuu kelpo joukko sinkkuja syömään, juttelemaan ja tutustumaan toisiinsa. Vt. kirkkoherra Maija Saario, mistä idea syntyi?

– Seurakunnalta on toivottu ohjelmaa yksinäisille ja sinkuille. Pohdimme, miten voisimme toteuttaa sellaista. Alkuidea illalliseen kirkkosalissa tuli minulta. Syömme yhdessä aterian kynttilöiden loisteessa, ja kanttorimme Hiski Wallenius soittaa klassista musiikkia.

Mitä muuta illassa tapahtuu?

– Deittisovellus Valon edustaja Kristiina Fekete kertoo kristillisen deittipalvelun mahdollisuuksista auttaa kumppanin löytämisessä. Ilta etenee mukavan seurustelun ja yhteisen keskustelun merkeissä. Pikatreffimeininkiä ei ole.

Kenelle ilta on tarkoitettu?

– Erityisesti nuorille aikuisille ja aikuisille ylipäätään. Myös monilla kertaalleen eronneilla on toive ja tarve löytää kumppani vierelleen.

Kirkon toiminnassa on usein mukana enemmän naisia kuin miehiä. Miten varmistatte, että miehiäkin tulee illalliselle?

– Emme voi mitenkään varmistaa sitä. Mutta kannustamme miehiä olemaan hereillä, sillä illallisella on varmaan useampi naispuolinen sinkku paikalla. Toki kaikki sinkut ovat tervetulleita mukaan suuntautumisesta riippumatta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.