null Neljä vinkkiä nettideittailijalle: Tiedosta, tarkastele, ole reilu ja muista armollisuus itseä ja muita kohtaan

Hyvä elämä

Neljä vinkkiä nettideittailijalle: Tiedosta, tarkastele, ole reilu ja muista armollisuus itseä ja muita kohtaan

Miksi seuraa kannattaa etsiä juuri netistä? Kuinka mahdollisista pettymyksistä pääsee eteenpäin? Perheneuvoja Juha Petterson kertoo. 

Kevätaurinko antaa hormoneille vauhtia ja aktivoi meitä etsimään yhteyttä toisiimme. Nettideittipalvelut ovat kätevä tapa löytää uusia tuttavuuksia. 

Kirkko ja kaupunki pohti Helsingin seurakuntien perheneuvojan, paripsykoterapeutti Juha Pettersonin kanssa, millaisia asioita deittipalvelun käyttäjän kannattaa ottaa huomioon. Kokosimme Pettersonin ajatuksista neljä vinkkiä, jotka parantavat nettideittikokemusta.

1. Tiedosta, mitä etsit, ja kerro se suoraan.

Nettideittipalvelut voittavat live-tutustumiset ainakin siinä, että kaikki osapuolet tietävät, että deittipalvelusta haetaan romanttista seuraa.

Sovelluksessa voi ilmaista suoraan, mitä toiselta odottaa. Profiiliin kannattaa kirjoittaa, etsiikö parisuhdetta vai onko kiinnostunut esimerkiksi seksiseurasta.

Mitä tarkemmin omista toiveistaan osaa kertoa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä samanlaisilla odotuksilla seuraa hakevat voivat löytää toisensa.

2. Jos treffejä ei tule, tarkastele toimintaasi.

Saattaa tuntua lannistavalta, jos matcheja ei tule. Silloin kannattaa miettiä, voiko kuvia ja profiilitekstiä viilata paremmiksi. Hyvin mietitty kuvaus itsestä ja omista toiveista herättää todennäköisemmin kiinnostuksen kuin pelkkä emoji-rivi.

Mikäli keskustelut päättyvät jatkuvasti lyhyeen, saattaa olla tarpeen tarkastella omaa toimintaansa. Muistanko esimerkiksi kysellä toiselta hänen kiinnostuksen kohteistaan, vai olenko koko ajan itse äänessä?

Etenkin naiset kohtaavat myös deittiappeissa jonkin verran seksuaalista häirintää ja ei-toivottuja lähestymistapoja. Älä tee oletuksia esimerkiksi profiili­kuvista, vaan varmista, että toinen osapuoli on kanssasi samalla aaltopituudella, mikäli haluat viestittelyssä siirtyä intiimimpiin aiheisiin.

3. Kerro suoraan, mikäli et halua jatkaa keskustelua tai tapailua.

Viestittely ei aina suju ja treffit saattavat olla pettymys. Vaikka ei millään haluaisi pahoittaa toisen mieltä, kannattaa olla rehellinen, jos ajatus uusista treffeistä ei sytytä. Harvan ihmisen maailma romahtaa, jos hän tulee torjutuksi.

Jokaisen deittailijan on hyvä varautua siihen, että ghostaaminen jossain määrin kuuluu virtuaaliseen deittimaailmaan. Ghostaamisella tarkoitetaan sitä, että viestittely- tai treffikumppani katoaa ilman varoitusta.

Ghostaaminen saattaa pahimmillaan aiheuttaa ghostatulle häpeää ja riittämättömyyden tunteita.

On hyvä tiedostaa, ettei itse taatusti ole ainoa, joka on kokenut vastaavaa. Toimintatapa kertoo ghostaajasta, ei ­ghostatusta.

4. Ole armollinen itsellesi (ja muille).

Harva ihminen lyö tiskiin heti omat heikkoutensa, koska jokainen haluaa antaa itsestään parhaan mahdollisen kuvan. Siksi profiilitekstistä saattaa helposti tulla eräänlainen mainospuhe.

Kenties juuri siksi treffikumppani ei välttämättä vastaa täysin hänestä saatua kuvaa. Kannattaa myös tarkastella, onko itsellä realistiset odotukset toista kohtaan.

Deittailuun ja tykkäyksiin voi jäädä koukkuun, eikä silloin välttämättä tule antaneeksi tarpeeksi aikaa uuden tuttavuuden syventämiselle. Voi siis olla hyvä pohtia, kannattaako yhden tapaamiskerran jälkeen tehdä päätöstä siitä, kiinnostaako ihminen vai ei.

Uusiin ihmisiin tutustuminen on mukavaa, ja parhaimmillaan deittailu laajentaa itsetuntemusta.

Pettymyksiäkin tulee välillä, mutta niitä on turha pelätä. Pettyminen ei ole heikkoutta vaan kertoo siitä, että omat toiveet ovat tärkeitä ja merkityksellisiä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.