null Seurakunnat järjestävät hyväntuulisia, päihteettömiä vapputapahtumia – Huopalahden kirkolla lipunnosto, torvisoitto ja vohvelit kruunaavat vappukävelyn

Suntio Anna-Maija Korhonen järjestelee vapputapahtumaa Huopalahden kirkolle. – Ilman vapaaehtoisten panosta tätä tapahtumaa ei olisi! Korhonen painottaa.

Suntio Anna-Maija Korhonen järjestelee vapputapahtumaa Huopalahden kirkolle. – Ilman vapaaehtoisten panosta tätä tapahtumaa ei olisi! Korhonen painottaa.

Hyvä elämä

Seurakunnat järjestävät hyväntuulisia, päihteettömiä vapputapahtumia – Huopalahden kirkolla lipunnosto, torvisoitto ja vohvelit kruunaavat vappukävelyn

Haagan seurakunnan vappuperinne on jatkunut jo vuosikymmenien ajan. Moni muukin Helsingin seurakunta on mukana vapunvietossa.

– Kukaan meistä ei edes muista, milloin vapputapahtumaa alettiin viettää, sanoo Haagan seurakunnassa pitkään työskennellyt suntio Anna-Maija Korhonen.

– Aloitamme aina lipunnostolla, ja torvisoitto kuuluu asiaan. Tänä vuonna soittamaan tulee nuorten puhallinorkesteri.

– Meillä on pihalla grilli kuumana. Siellä paistetaan makkaraa ja kasvispihvejä. Vohvelikahvilaa pyörittävät tänä vuonna partiolaiset. Vapaaehtoisten ryhmä valmistaa aina simaa, jota myydään pulloittain tai munkin kanssa nautittavaksi. Pihalle tuodaan myös popparikone.

Myyjäispöydästä voi ostaa käsitöitä. Arpajaisissa voi koettaa onneaan, ja kirkkoherra Mari Mattsson vetää kaksi sporttivarttia Fröbelin palikoiden tahtiin. Kirkkosalissa Mari Silin ja Leevi Helo esittävät laulelmia ja tangoja. Lapsille on omaa ohjelmaa.

Seurakunnan hyväntuulisessa ja päihteettömässä vapputapahtumassa käy satoja ihmisiä, vauvoista yhdeksänkymppisiin.

– Me vitsailemmekin, että miksi mennä vappuaamuna Ullanlinnan­mäelle, kun voi tulla Haagaan kirkon pihalle, naurahtaa Korhonen.

Tuotteiden hinnat ovat pienet, ja kaikki tuotto menee lyhentämättömänä lähetystyöhön Pipliaseuran kautta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.