null ”Kirkko on ihmisten saavutettavissa erityisesti kaikissa poikkeusoloissa”, muistuttaa piispa Teemu Laajasalo

Arkkispiispa Tapio Luoma, Espoon piispa Kaisamari Hintikka ja Helsingin piispa Teemu Laajasalo rohkaisivat ihmisiä viesteissään.

Arkkispiispa Tapio Luoma, Espoon piispa Kaisamari Hintikka ja Helsingin piispa Teemu Laajasalo rohkaisivat ihmisiä viesteissään.

Ajankohtaista

”Kirkko on ihmisten saavutettavissa erityisesti kaikissa poikkeusoloissa”, muistuttaa piispa Teemu Laajasalo

Useat piispat ovat kirjoittaneet rohkaisevia kannanottoja koronavirusepidemian vuoksi.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo korostaa, että kirkko ei sulje oviaan koronaviruksen vuoksi.

”Tänään on talvisodan päättymisen muistopäivä ja myös se muistuttaa meitä siitä, että kirkko on ihmisten saavutettavissa juuri erityisesti kaikissa poikkeusoloissa. Toimintaa sopeutetaan terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti, mutta seurakuntia ei suljeta koskaan”, Laajasalo sanoo hiippakunnan tiedotteessa.

Kun maailma tuntuu sulkeutuvan, Laajasalon mielestä on hyvä hetki vaikkapa soittaa tutuille ikäihmisille, jotka ovat yksin kotona.

Viestit, puhelut ja rukous toisen puolesta ovat piispan mielestä konkreettisia tekoja, joita ihmisten tulisi tällä hetkellä tehdä.

Myös arkkipiispa Tapio Luoma julkaisi koronaviruksen vuoksi lyhyen kannanoton.

”Elämä ei aina kulje suunniteltuja reittejä, eikä huomista voi tietää etukäteen. Koronavirusepidemia synnyttää epävarmuutta ja huolta ympäri maailman. Se vaikuttaa myös meidän suomalaisten arkeen. Se vaatii meitä muuttamaan tapojamme, jotta olemme yhteiskuntana tilanteen tasalla. On tärkeää huolehtia erityisesti niiden turvallisuudesta, joille tartunta on suurin riski”, Luoma sanoo.

”Jumala on luonut meidät kaikki. Hän tietää ajatuksemme, tunteemme, koko elämämme. Missä olemmekin, hän ei hylkää meitä vaan on luvannut olla siellä meidän kanssamme.”

Espoon piispa Kaisamari Hintikka jakoi Facebook-seinällään ”esirukouksen koronaepidemian keskellä”.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.