null Espoon ja Kauniaisten seurakunnat panevat ison osan toiminnastaan tauolle – ehtoolliset ja kirkkokahvit jätetään väliin

Espoon ja Kauniaisten seurakunnat panevat ison osan toiminnastaan tauolle – ehtoolliset ja kirkkokahvit jätetään väliin

Kirkolliset toimitukset ja rippileirit järjestetään suunnitellusti.

Espoon seurakunnat jättävät valtaosan ihmisiä kokoavasta toiminnastaan tauolle maanantaista 16.3. alkaen vähintään huhtikuun loppuun asti koronaviruksen vuoksi.

Ryhmät, luennot, leirit, konsertit, koulutukset, vierailut riskiryhmien luo ja muut vastaavat perutaan.

Poikkeuksena on kirkon lakisääteinen toiminta, joka jatkuu. Jumalanpalvelukset toimitetaan, mutta ehtoollisen jakaminen ja kirkkokahvit jätetään väliin.

Samoin kirkolliset toimitukset, kuten häät, kasteet ja hautajaiset, sekä rippikoulujen kokoontumiset ja leirit järjestetään suunnitellusti.

Myös diakoniapäivystykset, sielunhoitokeskustelut ja Espoonlahden kirkon ruokajakelu jatkuvat. Diakonialounaat jäävät tauolle.

Koronaviruksen vaikutuksista seurakuntien toimintaan voit lukea tarkemmin Espoon seurakuntien verkkosivuilta.

Kauniaisten suomenkielinen seurakunta toimii pitkälti samoin kuin Espoo: seurakunnan kokoava toiminta peruutetaan ”toistaiseksi”. Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset kuitenkin järjestetään. Kauniaisten seurakunta kertoo peruutuksista tarkemmin verkkosivuillaan ja Facebookissa.

Seurakunnat kehottavat kaikki flunssaoireisia ihmisiä jäämään kotiin.

Espoon seurakunnat kehottavat työntekijöitään siirtymään mahdollisuuksien mukaan etätöihin ja välttämään kokouksia ja työmatkustamista.

Espoon seurakuntien palvelukeskus ja seurakuntatoimistot palvelevat 16.3. alkaen vain puhelimitse ja sähköisesti.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: