null ”Lauttasaaressa ei hukata energiaa turhaan vääntämiseen” – ääniharava Juha-Pekka Sihvosella alkaa kahdeksas kausi luottamushenkilönä

Volkswagenilla töissä oleva Juha-Pekka Sihvonen on myös yhteisen kirkkovaltuuston jäsen. Hänet valittiin 376 äänellä kirkkovaltuustoon ja 172 äänellä seurakuntaneuvostoon.

Volkswagenilla töissä oleva Juha-Pekka Sihvonen on myös yhteisen kirkkovaltuuston jäsen. Hänet valittiin 376 äänellä kirkkovaltuustoon ja 172 äänellä seurakuntaneuvostoon.

Hyvä elämä

”Lauttasaaressa ei hukata energiaa turhaan vääntämiseen” – ääniharava Juha-Pekka Sihvosella alkaa kahdeksas kausi luottamushenkilönä

Juha-Pekka Sihvonen on ollut Lauttasaaren seurakunnan luottamushenkilönä 19-vuotiaasta alkaen ja nähnyt, kuinka kirkko ja yhteiskunta ovat muuttuneet.

1. Olet yli puolet elämästäsi ollut seurakunnan luottamushenkilö – miksi?

– Olen halunnut vaikuttaa seurakunnan asioihin ja kantaa vastuuta sen kehittämisestä. Toinen ja ratkaiseva syy on se, että lauttasaarelaiset ovat luottaneet minuun ja kerta toisensa jälkeen valinneet minut edustajakseen. Äänestäjiltä saamaani tukea arvostan kovasti ja olen siitä kiitollinen. Lisäksi pitää mainita hyvät neuvostokollegat ja kirkkoherra. Lauttasaaressa ei hukata energiaa turhaan vääntämiseen vaan ollaan ratkaisukeskeisiä. Se auttaa jaksamaan.

2. Mikä on ollut elämäsi viisain ratkaisu?

– Yleisesti ottaen olen saanut elää hyvää elämää. Varmaan siinä onnistumiseen on tarvittu jonkinlaista viisauttakin eri valinnoissa, vaikkapa että on panostanut opiskeluun ja liikuntaan sekä ollut avoin uusille kokemuksille ja uusiin ihmisiin tutustumiselle. Mutta on siihen tarvittu myös johdatusta ja onnea alkaen siitä, millaiseen perheeseen on syntynyt. Jos yksittäinen tilanne pitää mainita, niin oli viisasta, että uskalsin alkaa jutella vaimoni kanssa silloin, kun tapasimme ensi kertaa. Sillä oli paljon positiivisia seurauksia!

Nykyään ”kaikki kukat saavat kukkia” vapaammin, mikä on mielestäni positiivista.3. Miten kirkko on muuttunut vuodesta 1991, jolloin aloitit luottamushenkilönä?

– Luottamushenkilön näkökulmasta kaikki oli alussa paljon jäykempää ja juhlavampaa, varsinkin 19-vuotiaan mielestä. Sittemmin se työ on muuttunut paljon keskustelevammaksi ja rennommaksi, kuten varmasti minäkin. Yhtenäiskulttuuri oli 1990-luvun alussa vielä voimissaan ja kirkon painoarvo yhteiskunnassa suurempi. Lähes kaikki kuuluivat kirkkoon, ja esimerkiksi nuorisotoiminta oli vilkkaampaa. Lauttasaaren kirkkokin oli tärkeä nuorten sosiaalisen elämän keskus. Kirkossa ja elämässä ylipäätään oli vähemmän muuttujia kuin nykyisin. Siinä oli hyvät, mutta myös huonot puolensa. Nykyään ”kaikki kukat saavat kukkia” vapaammin, mikä on mielestäni positiivista.

4. Saako pizzaasi laittaa ananasta?

– Riippuu pizzasta. Kinkku-ananas-pizzasta sitä ei saa jättää pois.

5. Millainen on iltarukouksesi?

– Tarkkaa sisältöä en lähde avaamaan ja se vähän varioituukin tilanteen mukaan. Mutta kyllä siihen aina liittyy kiitollisuus, anteeksipyyntö, siunauksen toivominen ja muut ihmiset kuin vain minä itse, etenkin perhe ja läheiset.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.