null Espoon 23-vuotias ääniharava Iida Rotko: ”On turha pelätä, että olisi vääränlainen”

23-vuotias sosiaalietiikan opiskelija Iida Rotko sai 333 ääntä seurakuntaneuvoston vaalissa ja 305 ääntä kirkkovaltuuston vaalissa.

23-vuotias sosiaalietiikan opiskelija Iida Rotko sai 333 ääntä seurakuntaneuvoston vaalissa ja 305 ääntä kirkkovaltuuston vaalissa.

Hyvä elämä

Espoon 23-vuotias ääniharava Iida Rotko: ”On turha pelätä, että olisi vääränlainen”

Iida Rotko toivoo, että seurakunnassa ihmiset voisivat jakaa eri elämänvaiheet ja että se olisi yhteisö, johon voi tukeutua vaikeissa tilanteissa.

1. Ketkä sinua äänestivät?

– Ihmiset, jotka haluavat olla rakentamassa yhteistä kirkkoa, johon jokainen voi tuntea olevansa tervetullut. Olen itse arvoiltani varsin liberaali, ja se varmasti yhdistää minua ja äänestäjiäni. Äänestäjäkuntani koostuu eri-ikäisistä ihmisistä, mutta luulen sen painottuvan nuoriin ja nuoriin aikuisiin.

2. Mikä on ollut elämäsi viisain ratkaisu?

– Päätös keskittyä elämässä niihin asioihin, jotka ovat itselleni tärkeitä, vaikka se ei olisi aina ollut helpoin ratkaisu. Yksi tällainen asia on osallistuminen partiotoimintaan. Omien unelmien saavuttaminen on vaatinut paljon työtä ja uskallusta, mutta lopulta se on aina kannattanut. Onnistumisen kokemukset motivoivat yrittämään vielä enemmän.

Kaikkia ei voi aina miellyttää, mutta omista arvoista on tärkeää pitää kiinni.

– Välillä vastaan tulee ihmisiä, joiden mielestä käytän aikaani vääriin asioihin. Etenkään itselle tärkeiden ihmisten vastustaminen ei ole aina helppoa, mutta joskus kuitenkin tarpeen. Kaikkia ei voi aina miellyttää, mutta omista arvoista on tärkeää pitää kiinni. Yhtä tärkeää on kuitenkin muistaa tehdä se muita ihmisiä ja heidän arvojaan kunnioittaen.

3. Mikä on parasta, mitä kotiseurakuntasi antaa alueen asukkaille?

– Seurakunta tarjoaa yhteisön, jonka kanssa voi jakaa elämän eri vaiheet ja johon voi myös tukeutua vaikeassa tilanteessa. On hienoa nähdä, miten seurakuntalaiset ja työntekijät pitävät esillä ajatusta lähimmäisenrakkaudesta. Toivon, että alueen asukkaat kokevat seurakunnan avoimeksi yhteisöksi, jonka toimintaan voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä. On turha pelätä, että olisi jotenkin vääränlainen, sillä kaikille on tilaa.

4. Saako pizzaasi laittaa ananasta?

– Mielellään ei, mutta ananas ei ole minulle syy kieltäytyä pizzasta.

5. Millainen on iltarukouksesi?

– Toisinaan se on vain pieni, sanaton huokaus. Usein rukoilen myös perheen, ystävien ja maailman tapahtumien puolesta sekä kiitän kaikesta siitä hyvästä, mitä olen saanut elämässäni kohdata.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.