null ”Monelle olen se saapasäijä” – Lasten ja nuorten parissa katutyötä tekevän Operaatio Saappaan työntekijät palkittiin

Jukka Rakemaa (vas.), Henna-Mari Kettusaari ja Juha Kasari palkittiin. Kuvalähteet: kuvakaappaus videohaastattelusta, Jani Laukkanen ja Juha Kasari

Jukka Rakemaa (vas.), Henna-Mari Kettusaari ja Juha Kasari palkittiin. Kuvalähteet: kuvakaappaus videohaastattelusta, Jani Laukkanen ja Juha Kasari

Ajankohtaista

”Monelle olen se saapasäijä” – Lasten ja nuorten parissa katutyötä tekevän Operaatio Saappaan työntekijät palkittiin

Saapas aloitti toimintansa Keimola-Rockissa 50 vuotta sitten.

Palveluoperaatio Saapas antoi elämäntyöpalkinnon kolmelle työntekijälleen Jukka Rakemaalle, Henna-Mari Kettusaarelle ja Juha Kasarille. Heistä Rakemaa on jo eläkkeellä ja Kettusaari siirtynyt muihin tehtäviin, kun taas Kasari jatkaa edelleen Saappaassa. Palkinnot jaettiin viime tiistaina kirkon kasvatuksen päivillä.

Saapas on kirkon erityisnuorisotyön toimintamuoto, jossa autetaan nuoria heidän omissa kokoontumispaikoissaan viikonloppuisin tai festivaaleilla. Saapas aloitti toimintansa Keimola-Rock-festivaalilla vuonna 1972.

– Vuosien kokemusten myötä siitä on tullut minulle tärkeä osa elämäntehtävääni kristittynä, toteaa Juha Kasari.

– Monelle olen se saapasäijä. Kiitän elämäntyöpalkinnosta, se on arvostus siitä panostuksesta, jonka olen tähän työhön laittanut, hän sanoo.

Kettusaari aikoo jatkossakin pysyä Saappaan hengessä.

– Näihin hetkiin liittyi monia merkityksellisiä kohtaamisia nuorten kanssa sekä syviä hetkiä vapaaehtoisten kanssa kautta maan. Saappaassa mukana oleminen on muokannut minua ihmisenä ja toimijana. Sydämessäni olen menossa mukana jatkossakin, hän sanoo.

Jukka Rakemaa mieltää palkinnon huomionosoitukseksi kaikille, jotka ovat osallistuneet Saappaan toimintaan.

– Se on huomionosoitus kaikille vapaaehtoisille, jotka toimintaan osallistuvat ja työntekijöille, jotka tätä työtä tekevät ja kouluttavat vapaaehtoisia avustajia, hän sanoo.

Kirkon kasvatuksen päivät järjestetään vuosittain tammikuussa kirkon lapsi- ja nuorisotyöntekijöille. Koronavirustilanteen vuoksi kasvatuksen päivät järjestettiin tänä vuonna verkkotapahtumana.

Juha Kasarin nimi korjattu 13.1. klo 9.50. Palkittujen nykyinen rooli Saappaassa korjattu 13.1. klo 13.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.