null ”Olemme järkyttyneinä seuranneet väkivaltaisuuksien kärjistymistä Israelissa ja Gazan rajalla” – neljä kirkonmiestä vetoaa rauhan puolesta

Mielenosoituksia on ollut myös Euroopassa. Ateenassa palestiinalaiset kivittivät Israelin suurlähetystörakennusta tiistaina 15. toukokuuta.

Mielenosoituksia on ollut myös Euroopassa. Ateenassa palestiinalaiset kivittivät Israelin suurlähetystörakennusta tiistaina 15. toukokuuta.

Ajankohtaista

”Olemme järkyttyneinä seuranneet väkivaltaisuuksien kärjistymistä Israelissa ja Gazan rajalla” – neljä kirkonmiestä vetoaa rauhan puolesta

Kolmen piispan ja Lähetysseuran toiminnanjohtajan kannanotto peräänkuuluttaa kahden elinkelpoisen valtion ratkaisua Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin ratkaisemiseksi.

Arkkipiispa Kari Mäkinen, Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo ja Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen vetoavat yhdessä Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtajan Rolf Steffanssonin kanssa, että väkivalta saadaan loppumaan ja rauhanomainen ratkaisu Israelin ja palestiinalaisten kanssa saadaan aikaiseksi.

He peräänkuuluttavat ratkaisua kahden elinkelpoisen valtion rauhanomaisen rinnakkaiselon saamiseksi. Kannanotossa todetaan, että ”Suomi on yhdessä EU:n kanssa sitoutunut etsimään alueelle ratkaisua, joka perustuu kahden elinkelpoisen valtion rauhanomaiselle rinnakkainelolle”.

”Olemme järkyttyneinä seuranneet väkivaltaisuuksien kärjistymistä Israelissa ja Gazan rajalla. Tuomitsemme Gazan rajan mielenosoittajia vastaan osoitetun suhteettoman voimankäytön. Tähän mennessä väkivaltaisuuksissa on kuollut 60 ja haavoittunut yli 2000 palestiinalaista”, kannanotossa sanotaan.

Kannanotto nostaa esiin myös Luterilaisen Maailmanliiton sekä Jordanian ja Pyhän Maan evankelisluterilaisen kirkon esittämät näkemykset konfliktista.

”Kehotamme Luterilaisen maailmanliiton tavoin kansainvälistä yhteisöä etsimään uudella päättäväisyydellä rauhanomaista ratkaisua konfliktiin. Vetoamme, että Suomi edistäisi ihmisoikeuksien ja kansainvälisen oikeuden kunnioittamista Lähi-idässä”, nelikko lausuu.

Suomen Lähetysseura työskentelee sekä Länsirannan palestiinalaisalueilla että Israelissa. Lähetysseuran työ alueella alkoi vuonna 1974 ja nykyisen Israelin alueella vuonna 1924. Suomen Lähetysseura edistää Israelissa ja palestiinalaisalueilla uskontojenvälistä vuoropuhelua sekä rauhaa ja sovintoa.

Lähetysseuran paikallinen kumppani on Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilainen kirkko (ELCJHL).

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.