null ”Seuraan lapsuuteni sankaria” – Pitäjänmäen kirkkoherra Arto Antturi siirtyy Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtajaksi

Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi aloittaa syyskuussa Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtajana.

Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi aloittaa syyskuussa Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtajana.

Ajankohtaista

”Seuraan lapsuuteni sankaria” – Pitäjänmäen kirkkoherra Arto Antturi siirtyy Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtajaksi

Helsinkiläisen Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi on kutsuttu Medialähetys Sanansaattajien uudeksi toiminnanjohtajaksi. Antturia innostaa medialähetystyön kyky tavoittaa ihmisiä.

Huhtikuussa helsinkiläisen Pitäjänmäen kirkkoherra Arto Antturi, 58, makasi vakavasti sairaana sairaalassa. Korona jätti jäljet, joista toipuminen vie aikaa. Töihin hän on jo palannut. Vaan ei kovin kauaksi aikaa, sillä muutaman kuukauden päässä odottaa kokonaan uusi tehtävä.

Medialähetys Sanansaattajien hallitus kutsui Antturin järjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi syyskuun alusta. Asiasta kertoi ensimmäisenä verkkomedia Seurakuntalainen.

Antturi tekee aluksi työtä eläkkeelle jäävän nykyisen toiminnanjohtajan Juha Auvisen kanssa, joka toimii hetken hänen neuvonantajaan. Sanansaattajat eli Sansa on yksi kirkon seitsemästä virallisesta lähetysjärjestöstä ja Antturille entuudestaan tuttu.

– Jo silloin, kun olin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa lähetystyöstä vastaavana pappina, oli aina ilo saada Sansasta vierailijoita. Järjestön radio- ja televisiotyö on muutenkin tuttua. Media on tänä päivänä se juttu, jolla ihmisiä tavoitetaan ja Sansan työn vaikuttavuus ja tavoittavuus on käsittämättömän suurta. Toki niissä maissa, joihin järjestön tukemana ohjelmia tehdään, on myös paljon ihmisiä, sanoo Antturi.

Antturi kertoo pitävänsä siitä, miten järjestön ohjelmat esimerkiksi muslimimaissa pitävät esillä evankeliumia rauhaa rakentavalla tavalla ja yhdistävät eri kirkkokuntiin ja samalla vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä.

Tätini oli lapsuuteni ja nuoruuteni sankari, joka aina muistutti, että minun pitäisi lähteä hänen työnsä jatkajaksi.

Antturi kertoo, että Sanansaattajien toiminnanjohtajuus on myös vastaus hänen juuri 95-vuotiaana kuolleen tätinsä Anna-Liisa Antturin toiveisiin.

– Täti työskenteli lähetystyöntekijänä ensin Keniassa ja sitten Tansaniassa melkein koko elämänsä ajan. Hän oli naimaton nainen, jonka sydän paloi lähetystyölle ja Afrikalle. Tätini oli lapsuuteni ja nuoruuteni sankari, joka aina muistutti, että minun pitäisi lähteä hänen työnsä jatkajaksi. Nyt voin siihen tällä tavalla vastata ja seurata sankariani. Vaikka itse teemme ratkaisuja, eivät ne ole pelkästään meidän käsissämme, Antturi sanoo.

Pitäjäenmäen seurakunnan kirkkoherrana Antturi aloitti viisi ja puoli vuotta sitten. Hän on pitänyt työstään ja arvostaa työtovereitaan. Jo jonkin hän aikaa sisimmässään tuntenut, ettei Pitäjänmäki ole tästä huolimatta ole eläkepaikkansa, joten kun kutsu nyt tuli, valinta oli selvä.

– Jätän seurakunnan hyvillä mielin työtovereideni ja myöhemmin valittavan uuden kirkkoherran käsiin. Valmistelut kirkkoherran valintaa varten käynnistyvät heti, Antturi kertoo.

Pitäjänmäki on noin 9 200 jäsenen seurakunta, jolla on 17 työntekijää. Seurakunnan alueella asuu 17 500 ihmistä.

12.5. kello 14: Juttuun on lisätty Arto Antturin tädin nimi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.