null Kirkolliskokousvaalien ehdokaslistat on jätetty – Helsingin hiippakunnassa kolme maallikkoedustajien ja kaksi pappisedustajien listaa

Kirkolliskokous kokoontuu Turussa kahdesti vuodessa, touko- ja marraskuussa. Vaaleilla valittujen edustajien lisäksi jäseniä ovat aina piispat ja kenttäpiispa sekä saamelaiskäräjien ja valtioneuvoston edustaja. Kuva toukokuulta 2023.

Kirkolliskokous kokoontuu Turussa kahdesti vuodessa, touko- ja marraskuussa. Vaaleilla valittujen edustajien lisäksi jäseniä ovat aina piispat ja kenttäpiispa sekä saamelaiskäräjien ja valtioneuvoston edustaja. Kuva toukokuulta 2023.

Ajankohtaista

Kirkolliskokousvaalien ehdokaslistat on jätetty – Helsingin hiippakunnassa kolme maallikkoedustajien ja kaksi pappisedustajien listaa

Helmikuun välillisissä vaaleissa ovat äänioikeutettuja kirkon luottamushenkilöt.

Uusi kirkolliskokous valitaan seuraavaksi neljäksi vuodeksi 13.2.2024. Maallikkoedustajien vaalissa saavat äänestää nykyiset seurakuntaneuvostojen ja yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet ja pappisedustajien vaalissa hiippakunnan papit.

Ehdokasasettelu päättyi 15.11. kaikissa hiippakunnissa. Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin jätettiin kolme ehdokaslistaa maallikkoedustajien vaaliin ja kaksi listaa pappisedustajien vaaliin.

Maallikkoedustajien valitsijayhdistykset ovat Elävä kirkko, Sanasta elämään ja Tulkaa kaikki. Elävä kirkko -listan nykyisistä kirkolliskokousedustajista uudelle kaudelle pyrkivät helsinkiläinen Eija-Riitta Korhola ja Pornaisissa asuva Juha Perilä. Samoin Sanasta elämään -liikkeen nykyiset kirkolliskokousedustajat, vantaalaiset Soili Haverinen ja Jouko Jääskeläinen, ovat ehdolla. Tulkaa kaikki -liikkeen edustajista ovat uudelleen ehdolla helsinkiläiset Viivi Ali-Löytty, Hanna Mithiku ja Wiking Vuori. Katri Korolainen ei pyri jatkokaudelle. Helsingin hiippakunnasta valitaan kirkolliskokoukseen kahdeksan maallikkoedustajaa.

Pappisedustajien vaalissa on kaksi ehdokaslistaa, Kaikkien kirkko ja Tulkaa kaikki. Nykyisistä neljästä pappisedustajasta uudelleen ehdolla on Arto Antturi (Kaikkien kirkko). Tulkaa kaikki -listan Marja Heltelä ja Kirsi Hiilamo eivät pyri jatkokaudelle, ei myöskään Viinipuu-listalta valittu Marjaana Toiviainen

Samassa vaalissa valitaan myös hiippakuntavaltuuston jäsenet. Hiippakunnan vaalilautakunta tarkastaa kaikkien valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat ja vahvistaa ehdokaslistat 29.11. 

Helsingin hiippakuntaan kuuluvat Helsinki, Vantaa ja itäinen Uusimaa. Espoon hiippakuntaan kuuluvat Espoo, Kauniainen ja läntinen Uusimaa. Kirkolliskokoukseen valitaan hiippakunnittain 32 pappisedustajaa ja 64 maallikkoedustajaa. Muut kirkon työntekijät kuin papit voivat asettua ehdokkaaksi maallikkoedustajien vaalissa.

Korjattu 8.12. klo 9.55: Juha Perilä asuu Pornaisissa, ei Helsingissä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.