null Keittiömystikko: "Tööttää, jos sait viime yönä"

Puheenvuorot

Keittiömystikko: "Tööttää, jos sait viime yönä"

Jos olet kuten suurin osa mediaa käyttävistä ihmisistä, luet kiinnostuneesti seksistä kertovat jutut, mutta jätät reagoimatta niihin. Tykkäät tai et, pohdi joka tapauksessa mitä eläimelliselle puolellesi kuuluu!

Uimarannan parkkipaikalla on rivistöt kiiltäviä Audeja, Volkkareita ja Volvoja. Niiden joukossa erottuu pieni, vihreä, elämää nähnyt auto, johon on tussein kirjoitettu Instagram- ja Snapchat -tilejä ja jopa nuoren naisen allekirjoitus. Takaluukussa, rekisterikilven vieressä lukee isoin kirjaimin: "Tööttää, jos sait viime yönä."

Autosta ottamani kuva naurattaa kaikkia, joille olen sen näyttänyt. Viesti osuu sellaiseen kohtaan. Mikä siinä niin naurattaa? Nuoruus vai suoruus?

Ehkä viesti paljastaa jotain myös keskiluokkaisen, keski-ikäisen, kiiltävän auton kuljettajasta. Sen, että hiljaista on ollut tai sen, että olisi aihetta töötätä. Tai sen, että asia on mielessä. Ja kenelle nyt tulisi mieleen kirjoittaa tussilla autoonsa? Eihän niin saa tehdä. Miksei?

Uusimpien tutkimusten mukaan nuoret ovat vanhempiensa ikäluokkaa säädyllisempiä alkoholin, tupakan ja rötöstelyn suhteen. Seksistä en tiedä. Ehkä olisi hyvä kapinoida jollain tavalla jo nuorena. Keski-ikäiset kapinaveikot ja -mimmit voivat olla raskaita lähimmilleen ja kenties itselleenkin.

Ehkä olisi hyvä kapinoida jollain tavalla jo nuorena. Keski-ikäiset kapinaveikot ja -mimmit voivat olla raskaita lähimmilleen ja kenties itselleenkin.

Mietin tuttujen kanssa käytyjä keskusteluja seksuaalisuudesta. Niistä kuultaa läpi kysymys: miten tulla toimeen eläimellisen puolensa kanssa. Miespappi pohtii, mitä ajatella punttisalilla pyllistävästä naisesta, jolla on hyvä vartalo, mikrosortsit ja silikonirinnat. Nainen kiehtoo, mutta ajatus myös häiritsee. Seurustella ei ainakaan voisi, sillä syyt olisivat ilmiselvät.

Opettajanainen pohtii mitä tekisi, jos ei opettaisi. Ohjaisi ehkä eroottisia elokuvia. Tämä ei välttämättä tullut vanhemmille mieleen kevätjuhlassa. Tai sitten tuli. Ideasta kertoessaan kollega katsoo olkansa yli ja hiljentää ääntään.

Kovapalkkainen perheenäiti säpsähtää seksi-sanaa. Työn vastuu on uuvuttanut hänet ja ajatuskin seksistä on liikaa. Se ällöttää. Hän aikoo polttaa nuoruutensa siveettömät kirjeet.

Nuori, uskovainen nainen sanoo, että tosi rakkaus odottaa, mutta tahtoo anaaliseksiä, sillä hänen uskomusjärjestelmässään se on sallittua. Kumppani tykkäisi tavanomaisesta tavasta.

Kumpi onkaan parempi, olla olevinaan siveä vai olla aidosti himokas?

Viehätys ja vetovoima ovat hallitsemattomia asioita. Niiden äärellä ihminen sortuu helposti tekopyhyyteen tai ylikorostuneeseen reteyteen. Kumpi onkaan parempi, olla olevinaan siveä vai olla aidosti himokas? Mikä on rehellistä? Entä voiko olla molempia, tai niiden sekoitus?

Tarvitsemme lisää puhetta ja nyansseja keskusteluun, vähemmän osoittavia sormia ja enemmän tietoisuutta itsen ja toisen kohtaamiseen. Jokainen on saanut alkunsa kahden sukusolun yhtymisestä, joten pyhyys on mitä vahvimmin läsnä myös seksuaalisuudessa ja aistillisuudessa. Lihallisuuden ja hengellisyyden yhdistäminen omassa käytännön elämässä vaatii itsetuntemusta, herkkyyttä, rehellisyyttä ja antautumista.

Jospa lomalla lykästää ja pääset tööttäämään.


Kirjoittaja on luokan- ja uskonnonopettaja, kirjailija, retriitinohjaaja, entinen lumilautailija, vaimo ja neljän lapsen äiti, jonka sydän sykkii hiljaisuudelle.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Voinko enää olla haluttava ja kaunis – vastaus löytyi verkosta

Hyvä elämä

Kirkko ja kaupunki lähestyi viittä eri verkkopalvelua. Kaikkien verkkopalveluiden vastauksille oli yhteistä myönteinen, rakentava ja ammatillinen lähestymistapa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.