null Keittiömystikko: Jokaisella on vapaus olla oma itsensä eroottisesti – Mikä on sinun tyylisi?

Puheenvuorot

Keittiömystikko: Jokaisella on vapaus olla oma itsensä eroottisesti – Mikä on sinun tyylisi?

Eroottisissa tyyleissä on eroja ja hyvä niin. Onko oma tyyli tuttu ja osaatko kommunikoida sen ymmärrettävästi?

Kulttuurissamme on vallalla näkemys suoraviivaisesta, visuaalisesta, yhtymiseen tähtäävästä seksuaalisuudesta ja alastomista nuorista kehoista. Jos näkisi ihmisten makuuhuoneisiin ja sisäisyyteen ‒ tunteisiin, aisteihin, arvoihin ja ajatuksiin ‒ todennäköisesti hämmästyisi. Voiko noinkin?

Amerikkalainen seksologi Jaiya puhuu ihmisten eroottisista persoonallisuuksista ja kartoista ‒ siitä mikä saa kenenkin syttymään ja mikä pitää intohimon yllä. Siis latauksesta, odotuksista, toiveista ja tarpeista, ja siitä kuinka erilaisia ne voivat olla. Seksuaalisuus onkin yksi parisuhteiden riidanaiheiden kestosuosikeista. Se kai kertoo tahdosta löytää lähelle.

Seksuaalisuuden kommunikointi on yhtä tärkeää kuin muukin vuorovaikutus.

Minä ja mieheni olemme olleet yhdessä kohta 20 vuotta ja meillä on neljä lasta. Koen meidän olevan edelleen elossa myös seksuaalisina olentoina, mutta aina yhteys ei ole ollut mutkaton. Seksin ja itsensä elävänä pitäminen rutiinien ja ruuhkavuosien keskellä edellyttää avoimuutta ja joskus radikaaliakin rehellisyyttä. Seksuaalisiin törmäyksiin voi onneksi löytää selkeyttä. Kun oma kokemus saa sanat, tulee ihmisenä näkyvämmäksi ja voi oppia huomioonottavammaksi ja rohkeammaksi rakastajaksi.


Eroottisia tyylejä ovat muun muassa:
 

  • Energeettinen ‒ syttyy kaipauksesta, vivahteista, odotuksesta ja ekstaattisesta yhteydestä. Seksi on muutakin kuin fyysistä.
  • Sensuaalinen ‒ syttyy aistikkuudesta, hellimisestä ja romanttisuudesta, sensuaalisista nautinnoista.
  • Seksuaalinen ‒ syttyy suorasta toiminnasta, alastomuudesta ja kliimaksista, kiihottuu nopeasti. Vallitseva kulttuurinen normi.
  • "Kinky" ‒ syttyy tabujen ylittämisestä ja psykologisten "nappien" painelusta, voi päästä seksin avulla toisiin todellisuuksiin.
  • Vaihtelunhaluinen ‒ syttyy monipuolisuudesta ja vaihtelusta eri tyylien välillä, on seksin suhteen luova, leikkisä ja kaikkiruokainen.
    Lähde: Erotic Blueprint.

Jokaisessa eroottisessa tyylissä on voimansa ja myös varjo, joka voi vaikuttaa tiedostamatta. Mikään tyyli ei ole toista parempi tai huonompi, ne vain ovat erilaisia. Jos parisuhteen osapuolilla on erilainen tyyli, kaivataan molemminpuolista joustoa. Yleensä oma tyyli on yhdistelmä eroottisia tyylejä, mutta joku tyyli painottuu yli muiden.

Minulle seksuaalisuus on ennen kaikkea energeettistä. Se on katseita, merkityksiä, odotusta ja jännitettä, myös tahtoa kokea ekstaattista tai pyhää yhteyttä. Laulujen laulua. Vihkipappimme siteerasi häissämme runoa, jonka mukaan ihmislapset voivat päästää toisensa kaikkiin niihin taivaisiin joita on. Niin just! Mieheni puolestaan pitää luovasta tyylien vaihtelusta.

Seksuaalisuuden kommunikointi on yhtä tärkeää kuin muukin vuorovaikutus. Kyse on yhteyden hakemisesta, tarpeiden täyttymisestä, ihmisyyden ilmaisemisesta ja oman voiman löytämisestä. Näitä voi onneksi harjoitella. Peiton alla on lämmin kylmälläkin ilmalla <3


Kirjoittaja on luokan- ja uskonnonopettaja, kirjailija, retriitinohjaaja, entinen lumilautailija, vaimo ja neljän lapsen äiti, jonka sydän sykkii hiljaisuudelle.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Keittiömystikko: "Tööttää, jos sait viime yönä"

Puheenvuorot

Jos olet kuten suurin osa mediaa käyttävistä ihmisistä, luet kiinnostuneesti seksistä kertovat jutut, mutta jätät reagoimatta niihin. Tykkäät tai et, pohdi joka tapauksessa mitä eläimelliselle puolellesi kuuluu!
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.