null Yli 14 000 ihmistä haluaa kuulla, mitä Ami Värtö tällä kertaa paasaa ekokriisistä Instagram-tilillään – keskustelu jatkuu livenä Viikin kirkolla

Itähelsinkiläinen Ami Värtö on yrittäjä, ilmastovaikuttaja, luokanopettaja ja äiti. Viikin kirkon ympäristöpäivässä 26.3. hän puhuu ekologisesta elämäntavasta.

Itähelsinkiläinen Ami Värtö on yrittäjä, ilmastovaikuttaja, luokanopettaja ja äiti. Viikin kirkon ympäristöpäivässä 26.3. hän puhuu ekologisesta elämäntavasta.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Yli 14 000 ihmistä haluaa kuulla, mitä Ami Värtö tällä kertaa paasaa ekokriisistä Instagram-tilillään – keskustelu jatkuu livenä Viikin kirkolla

Ami Värtö kannustaa käyttämään vaatteet loppuun vaikka rätteinä.

Ami Värtö miettii ilmastoystävällisiä valintoja omassa arjessaan Instagram-tilillään Pallon kokoinen elämä. Hän ilmoittaa siellä, että paasaa ekokriisistä ja yrittää elää kuten opettaa. Usein hänen postauksistaan, esimerkiksi kirpputorien eettisyydestä tai vegaanin proteiinilähteistä, viriää vilkas keskustelu.

Seuraajalukusi ovat kasvaneet viikko viikolta. Mitä ihmiset saavat tilisi seuraamisesta?

– Kestävät valinnat kiinnostavat selvästi. Ihmiset haluavat pohtia omia arvojaan ja motiivejaan sekä jakaa kokemuksia. Itse yritän samalla jakaa tietoa ja pitää keskustelua yllä.

– Olen itsekin yllättynyt seuraajien määrästä. Arvelin alussa, että joitakin satoja ehkä voisi tulla.

Millaista on hyvä nuukailu?

– Se on sitä, että pitää huolta omistamistaan tavaroistaan, korjaa niitä ja käyttää loppuun asti. Vaikka vaatteet alkaisivat olla sen näköisiä, ettei niissä kehtaa mennä ihmisten ilmoille, niitä voi käyttää yö-, koti- ja remonttivaatteina ja lopulta leikellä räteiksi.

– Voi käyttää myös olemassa olevaa eikä aina ostaa uutta, varsinkaan uusia muovilaatikoita. Itse esimerkiksi uusiokäytän kaapeissa kaupan ohuita hedelmärasioita, joihin järjestelen lasten sukkia, mausteita tai kyniä.

Ehditkö harrastaa maata pitkin matkailua ennen koronapandemiaa?

– Olen lentänyt aivan liikaa elämäni aikana. Nyt se ei enää sovi arvoihini, joten olen vaihtanut maata pitkin matkailuun. Kannustan kotimaan matkailuun. Suomessa riittää nähtävää ja hienoja paikkoja!

– Lentämisen vähentäminen on erittäin tehokas tapa pienentää hiilijalanjälkeään.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.