null Seurakunnat ympäri Suomea vastasivat Kallion ja Paavalin haasteeseen – myös sadat lapset ja nuoret pääkaupunkiseudulla yöpyvät kirkossa

Paavalin kirkkoherra Kari Kanala ja Kallion kirkkoherra Riikka Reina ihmettelevät laumoittain kirkkoon säntääviä nuoria Nuori Kirkko -järjestön videolla.

Paavalin kirkkoherra Kari Kanala ja Kallion kirkkoherra Riikka Reina ihmettelevät laumoittain kirkkoon säntääviä nuoria Nuori Kirkko -järjestön videolla.

Ajankohtaista

Seurakunnat ympäri Suomea vastasivat Kallion ja Paavalin haasteeseen – myös sadat lapset ja nuoret pääkaupunkiseudulla yöpyvät kirkossa

Yö kirkossa -tapahtumalla juhlistetaan sitä, että kirkko on tehnyt työtä kouluikäisten parissa 100 vuotta.

Helsinkiläiset Kallion ja Paavalin seurakunnat haastoivat keväällä Suomen muut luterilaiset seurakunnat mukaan Yö kirkossa -kampanjaan. Kouluikäisille suunnatun kampanjan idea on viettää yö kirkossa.

Tapahtuma on osa 100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa -juhlavuoden valtakunnallista toimintaa. Kirkon kouluikäisten parissa tehtävä toiminta lähti sata vuotta sitten liikkeelle Kallion ja Paavalin seurakuntien alueelta, joten nämä seurakunnat tarttuivat innolla haasteeseen.

Haaste on otettu hyvin vastaan, vaikka tarkkaa tietoa osallistujaseurakunnista ei Kirkkohallituksen kasvatuksen ja perheasioiden asiantuntijalla Katri Vappulalla ole. Kaikki seurakunnat, joissa tapahtuma järjestetään, eivät ole ilmoittaneet asiasta, joten tapahtumakartalle on saatu vain osa.

Yli 50 seurakuntaa on Vappulan mukaan joka tapauksessa mukana. Todennäköisesti enemmänkin, sillä pelkästään pääkaupunkiseudulla on mukana ainakin yli kaksikymmentä seurakuntaa. Suuri osa tapahtumista pidetään valvomisen sunnuntaina eli 16.–17. marraskuuta. Osa seurakunnista on liikkeellä ennen sitä ja osa vielä joulukuussa.

Tapahtumien sisällöt vaihtelevat, mutta yhteistä niissä on hauska tekeminen, syöminen ja yöpyminen kirkossa. Suurin osa tapahtumista on ilmaisia, osassa on pieni maksu. Myös tarkka ikäryhmä vaihtelee. Osa tapahtumista on jo täynnä, toisiin on paikkoja ja kaikkiin ei ole vielä ilmoittautuminen edes alkanut.

Noin vaan spontaanisti mukaan ei voi tulla, sillä tapahtumissa on huolehdittava niiden turvallisuudesta ja järjestelyistä. Ilmoittautumisista ja mahdollisista paikoista kannattaa kysyä seurakunnista tai etsiä tietoja niiden nettisivuilta. Osassa ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeella, osassa suoralla yhteydenotolla.

Espoon Tapiolan kirkossa on järjestetty 5–6-luokkalaisille yökyläily jo useampana vuotena ja tapahtuma on tullut joka kerta täyteen. Tänä vuonna koululaiset pääsevät yökylään kaikkiin Espoon kirkkoihin. Yökyläilyjen ohjelma vaihtelee seurakunnittain, mutta jokaisessa kirkkoyössä seikkaillaan ja tutustutaan kirkkoon ja sen lähiympäristöön.

– Tapiolassa vierailemme pimeällä hautausmaalla ja leikimme ja laulamme. Lopuksi pidämme iltahartauden ja yövymme kirkkosaliin pystytetyissä teltoissa Onhan se ainutkertainen elämys nukkua kirkossa. Lapsista on jännää, kun voi tehdä jotain, mitä omat vanhemmat eivät ole koskaan tehneet, kertoo Tapiolan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Milla Mansukoski-Vierros.

Yö kirkossa -tapahtumiin osallistuu Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla useita satoja kouluikäisiä.

Toista video

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.