null Abdiaziz Halas Had haaveilee astronautin urasta, mutta ennen sen toteutumista hän tuomaroi näytelmiä opiskelijoiden kulttuurikilpailussa

Hyvä elämä

Abdiaziz Halas Had haaveilee astronautin urasta, mutta ennen sen toteutumista hän tuomaroi näytelmiä opiskelijoiden kulttuurikilpailussa

Lähihoitajaopiskelija Abdiaziz Halas Hadin, 22, opinnot ovat jo loppusuoralla.

1. Kuka olet ja mitä teet?

– Olen syntynyt Somaliassa ja muutin Suomeen vuonna 2006. Olin silloin 8-vuotias. Muistan muuton ja muutenkin lapsuudestani yllättävän paljon. Suomi on mukava paikka. Suurimman osan elämästäni olen elänyt täällä. Sanonkin Suomea toiseksi kotimaakseni. Tällä hetkellä opiskelen lähihoitajaksi Stadin ammattiopistossa.

2. Miten kesä on sujunut?

– Olen ollut kesätöissä Kontulan seniorikeskuksessa. Ensimmäiset viikot töissä jännitti, kun tajusin, että nyt ollaan oikeasti aikuisten maailmassa. Olen tehnyt kaikkia vuoroja, aamu- väli-, ilta- ja yövuoroja. Mieluiten teen iltavuoroja. Yövuoroissa mietitytti se, että pitääkö silloin koko ajan juosta paikasta toiseen, mutta yöt ovat olleet rauhallisia.

3. Mikä on SAKUstars -tapahtuma ja miten se liittyy sinuun?

– SAKUstars on ammattioppilaitosten välinen kulttuurikilpailu. Siinä kilpaillaan erilaisissa taidelajeissa, esimerkiksi näyttelemisessä, soittamisessa, laulamisessa ja valokuvaamisessa. Tai jos haluaa olla shakkimestari, tapahtumassa voi näyttää taitonsa myös shakissa. Vaikka SAKUstars on kilpailu, tärkeintä siinä on hauskanpito.

– Olin ensimmäisen kerran mukana SAKUstarsissa kolme vuotta sitten. Oppilaitospastori Sanna Uusitalo pyysi minut mukaan näytelmäryhmään, ja hän on ollut meidän ohjaajamme. Tänä vuonna en itse kilpaile vaan toimin tapahtumassa tuomarina. Nautin näyttelemisestä, mutta otin tuomarin homman vastaan ilomielin. Tämä on kuitenkin viimeinen vuoteni ammattiopistossa.

4. Minkälaisia unelmia sinulla on?

– Haaveilen siitä, että olen joskus astronautti. Kun puhuin tästä isälleni toisen kerran, hän antoi unelmalleni siunauksen. Isä sanoi, että voin lähteä yrittämään astronautin uraa, mutta pitää olla myös varasuunnitelma. Niinpä haluan jatkaa opintoja lähihoitajasta sairaanhoitajaksi ja sitten lääkäriksi. Haaveissani minulla on jossakin vaiheessa neurokirurgin paperit kädessä ja sitten lähden opiskelemaan astronautiksi.

– Maatilallamme Somaliassa tähdet ja kuu näkyivät ihanasti. Pienenä katselin tulen äärellä yötaivasta ja mietin, mitä kaikkea tähtien takana on. Olemmeko me yksin tässä maailmassa? Siitä lähti kosminen haaveiluni. Nyt minua kiinnostavat Nasan avaruusekspertit. He ovat lähettämässä ihmisiä Marsiin, ja siihen satsiin yritän joskus päästä mukaan. Uskon, että tästä galaksista löytyy jonkinlaista muutakin elämää. Ei voi olla, että meidän sininen planeettamme on ainoa.

5. Mikä sinulle on pyhää?

– No nyt meni syvälle. Harvoin tulee mietittyä, mikä itselle on pyhää.

– Minulle pyhää ovat perhe, kaverit ja oma henkinen hyvinvointi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.