null Ankkajazzissa kuullaan improvisaatioita virsistä

Esa Pietilän saksofoni soi Korson kirkossa.

Esa Pietilän saksofoni soi Korson kirkossa.

Ajankohtaista

Ankkajazzissa kuullaan improvisaatioita virsistä

Esa Pietilän mielestä kirkko on melkein paras paikka esiintyä.

Tenorisaksofonisti Esa Pietilä, mitä teet leipäsi eteen?

– Teen soolokonsertteja, ja soitan erilaisten yhtyeiden solistina. Olen myös säveltäjä, ja esitän omaa musiikkiani sekä soolokeikoilla että erilaisten kokoonpanojen kanssa.

– Saksofoni valikoitui soittimekseni jo pikkupoikana. Soitin ensin klarinettia pari vuotta ja sitten piti saada se foni. Saksofoni on magee soitin ja sen soittaminen on jännittävää ja vaikeaakin. Pari vuotta menee aluksi opetellessa, että saa siitä vireessä olevan äänen.

Soitatko vain ja ainoastaan jazzia?

– No en. Soitan musiikkia. Jazzmuusikkona olen kyllä lähtenyt liikkeelle ja opiskellut sitä, mutta nykyisin liikun musiikin kentällä eri tyylilajeja yhdistellen.

Miksi haluat mennä kirkkoon esiintymään?

– Tykkään soittaa kirkoissa. Kirkko on melkein paras paikka soolokonserteille. Korson kirkossa en ole vielä soittanut, vaikka olen kiertänyt Suomen kirkkoja ja tehnyt niissä lähes sata soolokonserttia. Saksofonin ääni sopii tosi hyvin kirkkoon, ja varsinkin keskiaikaiset kivikirkot ovat omiaan sille. On aina hauskaa ja kiinnostavaa päästä uuteen kirkkoon kokeilemaan, millainen akustiikka siellä on.

Mitä kuullaan Korson kirkossa?

– Korson kirkon konsertissa improvisoin suurimman osan musiikista. Soitossani on viittauksia moderniin jazziin ja nykymusiikkiin. Lisäksi improvisoin virsistä ja Bachin sävellyksistä. Ankkajazzissa kuullaan musiikkia, jossa on paljon nuotteja, mutta siellä kuullaan myös hidasta ja tunnelmallista saksofonin soittoa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Saksofonisti Jukka Perko: ”Instrumentaalimusiikkia kuunnellessa päästään eroon sanoista nillittämisestä”

Ajankohtaista Hengellisyys

Virsiä soittaessaan Jukka Perko kokee liittyvänsä traditioon, johon on syntynyt. Hän esiintyy Viapori Jazzissa.Jazz-virsien valoaLöydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.