null Retriitissä osallistuja voi vetäytyä hiljaisuuteen lepäämään – tai tehdä etätöitä

– Irtiotto toisenlaiseen ympäristöön ja luonnon helmaan tekee hyvää, Teemu Aalto sanoo. Taustalla Hvittorpin kurssikeskukseeen kuuluva historiallinen Villa Hvittorp.

– Irtiotto toisenlaiseen ympäristöön ja luonnon helmaan tekee hyvää, Teemu Aalto sanoo. Taustalla Hvittorpin kurssikeskukseeen kuuluva historiallinen Villa Hvittorp.

Ajankohtaista Hengellisyys

Retriitissä osallistuja voi vetäytyä hiljaisuuteen lepäämään – tai tehdä etätöitä

Espoonlahden seurakunta tarjoaa mahdollisuuden irtiottoon arjesta.

Espoonlahden seurakunta järjestää 1–4 vuorokauden Arjen irtiotto -retriitin Hvittorpissa toukokuussa. Mikä se on, pastori Teemu Aalto?

– Se on arkena tapahtuva vetäytyminen Espoon seurakuntien kurssikeskuksessa Vitträsk-järven rannalla Kirkkonummella. Jokaiselle varataan oma huone. Sinne voi tulla hiljentymään, tutustumaan toisiin tai vaikka viettämään laatuaikaa ystävän kanssa. Etätöitäkin voi tehdä. Mukaan voi tulla koko ajaksi tai vaikka vuorokaudeksi.

– Aamuisin ohjelmassa on virikepuhe, keskipäivällä mantrallinen lauluhetki ja illalla meditaatio. Niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Osallistujat päättävät itse, millä tavalla aikansa käyttävät.

Miten siellä pääsee irti arjesta?

– Aiempien tapahtumien palautteista olen havainnut, että osallistujille tärkeintä on ollut lepääminen ja rauhoittuminen. Vastauksissa nousevat esiin myös etätyömahdollisuus, vaihtelun saaminen arkeen ja hartauden harjoittaminen.

– Uskon, että jo säännölliset ruokahetket ja iltasauna irrottavat tavallisesta arjesta. Täällä pääsee valmiin ruokapöydän ääreen.

Mitä retriitti vaikuttaa ihmiseen?

– Palautteiden mukaan osallistujat ovat kokeneet oman kaoottisen arkensa selkiytyneen, ajatusten alkaneen taas kulkea ja luovuuden lisääntyneen. Muutaman päivän tutustuminen luostarihenkisyyteen on tehnyt osallistujille hyvää.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Harras hetki: Meditaatiossa etsitään suurta hiljaisuutta, joka on ajatusten takana

Hengellisyys

Kristillinen meditaatio auttaa Anu Pylkkästä tunnistamaan olennaisen.Mitä on kristillinen meditaatio?

Hyvä elämä


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.