null Retriitissä osallistuja voi vetäytyä hiljaisuuteen lepäämään – tai tehdä etätöitä

– Irtiotto toisenlaiseen ympäristöön ja luonnon helmaan tekee hyvää, Teemu Aalto sanoo. Taustalla Hvittorpin kurssikeskukseeen kuuluva historiallinen Villa Hvittorp.

– Irtiotto toisenlaiseen ympäristöön ja luonnon helmaan tekee hyvää, Teemu Aalto sanoo. Taustalla Hvittorpin kurssikeskukseeen kuuluva historiallinen Villa Hvittorp.

Ajankohtaista Hengellisyys

Retriitissä osallistuja voi vetäytyä hiljaisuuteen lepäämään – tai tehdä etätöitä

Espoonlahden seurakunta tarjoaa mahdollisuuden irtiottoon arjesta.

Espoonlahden seurakunta järjestää 1–4 vuorokauden Arjen irtiotto -retriitin Hvittorpissa toukokuussa. Mikä se on, pastori Teemu Aalto?

– Se on arkena tapahtuva vetäytyminen Espoon seurakuntien kurssikeskuksessa Vitträsk-järven rannalla Kirkkonummella. Jokaiselle varataan oma huone. Sinne voi tulla hiljentymään, tutustumaan toisiin tai vaikka viettämään laatuaikaa ystävän kanssa. Etätöitäkin voi tehdä. Mukaan voi tulla koko ajaksi tai vaikka vuorokaudeksi.

– Aamuisin ohjelmassa on virikepuhe, keskipäivällä mantrallinen lauluhetki ja illalla meditaatio. Niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Osallistujat päättävät itse, millä tavalla aikansa käyttävät.

Miten siellä pääsee irti arjesta?

– Aiempien tapahtumien palautteista olen havainnut, että osallistujille tärkeintä on ollut lepääminen ja rauhoittuminen. Vastauksissa nousevat esiin myös etätyömahdollisuus, vaihtelun saaminen arkeen ja hartauden harjoittaminen.

– Uskon, että jo säännölliset ruokahetket ja iltasauna irrottavat tavallisesta arjesta. Täällä pääsee valmiin ruokapöydän ääreen.

Mitä retriitti vaikuttaa ihmiseen?

– Palautteiden mukaan osallistujat ovat kokeneet oman kaoottisen arkensa selkiytyneen, ajatusten alkaneen taas kulkea ja luovuuden lisääntyneen. Muutaman päivän tutustuminen luostarihenkisyyteen on tehnyt osallistujille hyvää.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Harras hetki: Meditaatiossa etsitään suurta hiljaisuutta, joka on ajatusten takana

Hengellisyys

Kristillinen meditaatio auttaa Anu Pylkkästä tunnistamaan olennaisen.Mitä on kristillinen meditaatio?

Hyvä elämä