null Arkiretriitissä voi löytää aikataskuja itselleen – Vantaalla aloittaa pian kaksi ryhmää

Arkiretriitti on sekä yksilöllinen että yhteisöllinen matka kohti pääsiäistä, pappi Tarja Korpela kertoo.

Arkiretriitti on sekä yksilöllinen että yhteisöllinen matka kohti pääsiäistä, pappi Tarja Korpela kertoo.

Ajankohtaista

Arkiretriitissä voi löytää aikataskuja itselleen – Vantaalla aloittaa pian kaksi ryhmää

Paaston ajan arkiretriitti on kuuden viikon henkilökohtainen matka, jossa siihen sitoudutaan käyttämään 20 minuuttia päivästä. Retriittiin kuuluu myös yhteinen osuus.

Pappi Tarja Korpela, mitä paastonajan arkiretriitissä tehdään?

– Se on ensinnäkin kuuden viikon henkilökohtainen matka, jonka aikana sitoudutaan käyttämään 20 minuuttia päivässä hiljaiseen rukoukseen, mietiskelyyn ja raamatunteksteihin. Siihen kuuluu myös yhteinen osuus, jolloin kokoonnutaan kerran viikossa tunnin verran jakamaan löytöjä ja ajatuksia. Ryhmässä on ohjaaja, joka pitää huolta siitä, että jokainen saa tilaa ja kaikki keskustelijat ovat tasavertaisia. Arkiretriittiin ei kuuluu julistusta, opetusta tai teologista tutkimista.

– Se, että kyseessä on paastonajan retriitti, näkyy tuohon kirkkovuoden aikaan liittyvissä teksteissä. Paastonaikaan kuuluu karsiminen ja yksinkertaistaminen. Kansankielellä sanottuna kyse on myös sitoutumisesta. Näin kuljetaan kohti ristiä ja ylösnousemusta.
Kenelle arkiretriitti sopii? 

– Ajattelen, että periaatteessa kaikille ja erityisesti niille, jotka haluavat saada aikataskuja kiireiden keskelle ja löytää päivistään 20 minuutin hetkiä, jolloin ovat paikallaan.
Pitääkö tuntea Raamattua voidakseen tulla mukaan?

– Ei tarvitse. Arkiretriitissä ei myöskään ole kyse raamatuntulkinnasta, vaikka ainahan me tulkitsemme Raamattua, kun luemme sitä. Kuten sanotaan, usein se menee niin päin, että Raamattu lukee ihmistä ja sen valossa voi katsoa omaa elämäänsä. Jos vaikka on surullinen, sieltä löytää helposti lohduttavia kohtia.

Arkiretriittejä Vantaalla, Helsingissä ja verkossa

Arkiretriitti Tikkurilassa ke 26.2.–1.4. klo 12–13 kokoushuone Pistaasissa, Vernissakatu 4, Vantaa. Ryhmän maksimikoko 8 henkilöä. Ilmoittautuminen 19.2. mennessä paivi.makinen@evl.fi tai 050 548 6078. 

Arkiretriitti Virtakirkolla Myyrmäessä (Rajatorpantie 8) to 27.2.–26.3. klo 10.30–12 (max 6 hlöä). Tiedustelut ja ilmoittautumiset pappi Tuula Paasivirta, tuula.paasivirta@evl.fi, p. 050 522 8644.

Arkiretriitti Hyvän Paimenen kirkolla Helsingin Pakilassa (Palosuontie 1) ti klo 18–19.30 alkaen 25.2. Tapaamisia 8 kertaa, viimeinen kokoontuminen 14.4. Ilmoittaudu noin viikkoa ennen: katri.uutela@evl.fi. Toinen vetäjä on Tuula Sääksi.

Arkiretriitti Seurakuntien talolla (Kolmas linja 22b, Helsinki) alkaa yhteisellä kokoontumisella tuhkakeskiviikkona 26.2. klo 16-18.

Kuka tahansa voi myös liittyä Facebookista löytyvään Arkiretriitti -ryhmään, jossa julkaistaan paastonaikana mietiskelymateriaalit (raamatunteksti, rukous, päivän ajatus ja kuva) päivittäin. Ryhmässä voidaan käydä keskustelua päivittäisestä hiljantymisestä ja sen herättämistä ajatuksista.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.