Harras hetki: Buddhalainen Veeti Kallio harjoittaa uskontoaan vaikka hotellihuoneessa
Mamma Mia! -musikaalissa mukana oleva Veeti Kallio pyrkii lausumaan lootussutraa kiireisinäkin päivinä aamuin ja illoin.

Mamma Mia! -musikaalissa mukana oleva Veeti Kallio pyrkii lausumaan lootussutraa kiireisinäkin päivinä aamuin ja illoin.

Harras hetki: Buddhalainen Veeti Kallio harjoittaa uskontoaan vaikka hotellihuoneessa

Kiireinen laulaja pysähtyy päivittäin mietiskelemään buddhalaismunkin ohjeiden mukaan.

Laulaja Veeti Kalliolla on ollut viime aikoina keikkarintamalla kiireistä, joten hän on joutunut yöpymään usein hotelleissa. Onneksi hotellihuoneessakin pystyy rauhoittumaan ja harjoittamaan mietiskelyä.

Kallion tie buddhalaiseen meditaatioon alkoi parikymmentä vuotta sitten. Tuolloin hänen ystävänsä suositteli hänelle buddhalaiseksi kääntyneestä rocklaulajasta Tina Turnerista kertovaa elokuvaa. Hän katsoi elokuvan, ja se teki häneen niin suuren vaikutuksen, että hän halusi ottaa selvää tuosta uskonnosta.

Onnellisen olotilan hakemista

Buddhalaisuudessa on monia eri suuntauk­sia. Kallio harjoittaa Nichiren-buddhalaisuutta, joka perustuu 1200-luvulla eläneen japani­laisen munkin, Nichiren Daishoninin, mukaan nimettyyn suuntaukseen. Siinä korostetaan lootussutraa, joka opettaa, että onnellinen ja peloista vapaa olotila on mahdollista jokaiselle.

Olennaista on se, että ihminen muuttuu koko ajan.

Laulajalla on kotonaan buddhalaisuuden harjoittamista varten alttari ja rukouskaappi. Ne eivät kuitenkaan ole välttämättömiä, ja työreissuillakin Veeti Kallio pyrkii pysähtymään aamun ja illoin lausumaan lootussutraa.

Kallion mielestä olennaista on se, että ihminen muuttuu koko ajan. Hän kokee, että meditaatio auttaa häntä niin, ettei hän pääse jämähtämään elämässään mihinkään tiettyyn ­olotilaan. Hän muistuttaa myös, että omien tekemisten on tähdättävä aina siihen, että myös ympärillä olevat ihmiset olisivat onnellisia.

Kaikki työ on arvokasta

Musiikin tekemisen ohella Veeti Kallio on esiintynyt vuosien varrella näyttelijänä teatterissa ja elokuvissa. Seuraavaksi hänet nähdään keväällä Mamma Mia! -musikaalissa uudessa Messukeskus Amfi -teatterissa.

Kun häntä pyydettiin musikaalin koelauluun, hän ei tiennyt, millainen produktio on kyseessä. Vaimon kehotuksesta hän katsoi Mamma Mia! -elokuvan, ja piti tarinasta.

Kallio ei arvota töitään, vaan ajatteleee, että työ on työtä, oli kyseessä sitten musikaali tai jokin muu keikka. Kaikissa töissä on joka tapauksessa pyrittävä tekemään parhaansa.

Buddhalaisesta meditaatiosta on vuosien mittaan tullut tärkeä osa hänen elämääsä. Hän on huomannut, että se rauhoittaa monenlaisten töiden keskellä ja että asiat luistavat sen avulla jotenkin paremmin. Se on kuin Murphyn lain vastakohta, hän kuvailee.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi