null Harras hetki: Jooga auttaa Riku Rantalaa pysähtymään

Riku Rantala tekee Hanne Sydämaan ohjauksessa padmasanan, joka on joogan klassinen risti-istunta.

Riku Rantala tekee Hanne Sydämaan ohjauksessa padmasanan, joka on joogan klassinen risti-istunta.

Hengellisyys

Harras hetki: Jooga auttaa Riku Rantalaa pysähtymään

Riku Rantala huomaa välillä käyvänsä täysin ylikierroksilla. Joogatunnilla hän kuitenkin rauhoittuu ja unohtaa kaiken muun.

Helsinkiläisellä joogasalilla on rauhallinen tunnelma. Riku Rantala tekee Hanne Sydänmaan ohjauksessa keskittyneesti asanoita eli astangajoogan asentoja.

Rantala ehtii joogaamaan yleensä kerran viikossa. Jooga merkitsee hänelle totaalista pysähtymistä sekä kunnon ylläpitämistä.

Joogatunnilla Rantala pystyy rauhoittumaan, olemaan siinä hetkessä ja unohtamaan kaiken muun. Hänelle siinä ei ole kyse meditaatiosta, mutta hän tietää, että jotkut saattavat valmistautua joogan avulla meditatiiviseen tilaan.

Rantalan viikoittaisissa joogaharjoituksissa on aina tietty kaari, joka päättyy loppurentoutukseen. Joskus hän torkahtaa sen jälkeen vartiksi.

Tunnin jälkeen Rantala kokee itsensä hurjan energiseksi. Paikat ovat auki, veri kiertää ja aineenvaihdunta toimii. Hänestä jooga on sekä henkisesti että fyysisesti virkistävää.

Tavarat unohtuvat kiireessä

Riku Rantala haluaa pitää itsestään huolta joogaamalla ja kokee, että se on hänelle tässä elämänvaiheessa ainoa keino pysähtyä kiireisen arjen keskellä. Rantala sanoo elävänsä ruuhkavuosia: Gimmeyawallet-tuotantoyhtiötä pyörittävän yrittäjän, tv- ja radio-ohjelmien ja kirjojen tekijän, ammattimaisen reissaajan ja kolmen alle kouluikäisen pojan isän viikoissa riittää ohjelmaa ylen määrin.

Tunnin jälkeen Rantala kokee itsensä hurjan energiseksi. Paikat ovat auki, veri kiertää ja aineenvaihdunta toimii.

Välillä Rantala huomaa käyvänsä täysin ylikierroksilla, mikä ilmenee muun muassa asioiden unohteluna. Äskettäin hän unohti lyhyen ajan sisällä eri paikkoihin avaimensa, aurinkolasinsa ja läppärinsä.

Jooga Intiassa ei innostanut

Ensimmäisen kerran Riku Rantala kokeili joogaa Intiassa kuuluisan joogagurun opissa. Kokeilu ei innostanut, koska harjoituksissa edettiin nopeasti eikä häntä neuvottu kunnolla.

Uudestaan Rantala hakeutui joogan pariin seitsemän vuotta sitten. Hänen joogaohjaajaksi opiskellut ystävänsä, kuvataiteilija Rauha Mäkilä, suositteli hänelle ohjaajaksi Hanne Sydänmaata.

Rantala kokee tasapainoisen Sydänmaan jonkinlaiseksi personal trainerin ja gurun välimuodoksi. Jooga auttoi Rantalaa paljon myös silloin, kun hänellä oli terveysongelmia. Yksityisessä joogaohjauksessa hän käy sen vuoksi, että hänen olisi vaikea kuvitella rauhoittuvansa samalla tavalla ryhmässä.

Toimittaja, tuottaja ja kirjailija

Riku Rantala on toimittanut ja tuottanut yhtiökumppaninsa Tunna Milonoffin kanssa Subille Madventures-matkailusarjan ja Ylelle Docventures-dokumenttisarjan sekä kirjoittanut niihin liittyviä kirjoja. Kaksikko on saanut kymmenen Venla-patsasta, Formaatti-Finlandian, valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon.

Rantalan ja Milonoffin uusi ruokaohjelma Mad Cook Show on nähtävissä Nelosella keskiviikkoisin kello 21. Syksyllä ilmestyy heidän uusi kirjansa, juhlimisen opas. He tuottavat myös vuodenvaihteessa nähtävän Sami Yaffa – Sound Tracker -musiikkisarjan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.