null Diakonissalaitos avaa hätämajoituksen – ”syksy ja kylmät yöt tulevat väistämättä”

Hätämajoitustiloja laitettiin kuntoon Diakonissalaitoksella viime viikolla.

Hätämajoitustiloja laitettiin kuntoon Diakonissalaitoksella viime viikolla.

Diakonissalaitos avaa hätämajoituksen – ”syksy ja kylmät yöt tulevat väistämättä”

Diakonissalaitoksen hätämajoitus täydentää asunnottomien majoitusta talven ajan. Hietaniemen palvelukeskus ja Hermannin diakoniatalo ovat auki ympärivuotisesti.

Helsingin Diakonissalaitos avaa hätämajoituksensa tänään. Majoitus on suunnattu erityisesti EU-alueen liikkuvalle väestölle, joka asuu pääosin ulkona, teltoissa ja hylätyissä rakennuksissa.

Helsinkiläiset asunnottomat menevät ensisijaisesti kaupungin Hietaniemen palvelukeskukseen. Paperittomien hätämajoitusta järjestää puolestaan Helsingin seurakuntayhtymä Hermannin diakoniatalossa. Mikäli Hietaniemi on täynnä, Hermannissa on helsinkiläisille lisäpaikkoja.

– Diakonissalaitoksen hätämajoitus on meidän keskinäisessä työnjaossamme suunnattu ensisijaisesti liikkuvalle väestölle eli enimmäkseen täällä yöpyy Romanian ja Bulgarian romaneita. Meillä oli kuitenkin viime vuonna yöpyjiä yli 20 maasta, ja joukossa oli myös helsinkiläisiä asunnottomia, kertoo Diakonissalaitoksen yksikönjohtaja Eeva Knaappila.

Hätämajoitusta tarjoavien tahojen tavoite Knaappilan mukaan on, että jokainen yösijaa tarvitseva saisi yösijan, eikä kenenkään tarvitsisi vaarantaa henkeään ja terveyttään nukkumalla ulkona.

– Meidän majoituksemme aukeaa nyt hieman aiemmin kuin viime vuonna. Vaikka tässä olisikin luvassa vielä muutama hieman lämpimämpi yö, niin syksy etenee väistämättä. Avaamme majoituksen mieluummin etunojassa kuin liian myöhään.

Knaappila arvioi, että liikkuvaa väestöä on Helsingissä tällä hetkellä noin 300–400. Hätämajoituksessa Diakonissalaitoksen Alppikadun korttelissa on petipaikkoja 200. Majoitus on auki viikon jokaisena päivänä kello 21–08.

Hermannin diakoniatalon majoitus Hämeentiellä on auki joka päivä kello 21–07. Hietaniemen palvelukeskus Hietaniemenkadulla tarjoaa yösijan asunnottomille helsinkiläisille. Asumispäivystyksessä yövytään yö kerrallaan yhteisissä huoneissa ja palvelujen piiriin voi hakeutua ilman maksusitoumusta tai lähetettä. Päihtymys ei ole esteenä yöpymiselle. Palveluun voi hakeutua ilman lähetettä tai maksusitoumusta klo 17-03.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi