Dinkkuja eli ilman lapsia eläviä nuoria pareja kutsutaan Nuuksioon hoitamaan parisuhdetta
Parisuhdepäivänä voi kosketella puhelimen sijaan kumppania.

Parisuhdepäivänä voi kosketella puhelimen sijaan kumppania.

Dinkkuja eli ilman lapsia eläviä nuoria pareja kutsutaan Nuuksioon hoitamaan parisuhdetta

Päivä kansallispuistossa voi paljastaa puolisosta uuden puolen.

Perheneuvoja Paula Ruotsalainen ja oppilaitospastori Hanna Similä ovat lähdössä oppaiksi nuorten aikuisten dinkkujen Parisuhdepäivään.

– Tutkailemme päivän aikana, missä vaiheessa omassa suhteessa mennään ja samalla Nuuksion vihreä luonto tekee hyvää, Ruotsalainen sanoo.

Dinkku elää lapsettomassa parisuhteessa ja käy töissä, samoin kuin hänen puolisonsa. Puhutaan myös DINK-pareista. DINK tulee sanoista "Double Income No Kids".

Mukavat vaatteet ja kumppani mukaan

Nuuksio-retkellä parisuhde on suuremmassa roolissa kuin kilometrit. Tarkoituksena on kävellä noin kahden kilometrin pituinen Punarinnankierros.

– Nuotiopaikalle matkatessa pariskunnat saavat tehdä kahden kesken tehtäviä, jotka auttavat kumppanin ja parisuhteen katsomista uudesta näkökulmasta. Tehtävät eivät ole vaikeita, Paula Ruotsalainen kertoo.

Kumppanille annettu aika kertoo, kuinka tärkeä parisuhde on.

Vaikka päivä on ensisijaisesti tarkoitettu dinkuille, mukaan ovat tervetulleita myös parit, joilla on lapsia. Kuljetus lähtee Tikkurilasta ja palaa sinne takaisin. Nuuksioon voi mennä myös omalla kyydillä. Lounaaksi on tarjolla makkaraa ja pullakahvit, mutta omatkin eväät voi tuoda.

– Riittää, että panee mukavat vaatteet ylle ja ottaa kumppanin mukaan. On koko päivä aikaa olla yhdessä. Voi tarkastella, miltä toinen näyttää ja tuntuu, kun ollaan pois normiarjesta.

Nuoret aikuiset osaavat puhua

Nykyajan nuoret aikuiset ovat Paula Ruotsalaisen mukaan taitavampia parisuhdeasioissa kuin edeltävät sukupolvet. Suurimmalla osalla heistä on ollut turvallinen kiintymyssuhde.

– Nuoret aikuiset ovat saaneet vanhemmiltaan syliä ja huomiota. Heidän kanssaan on keskusteltu ja heille on annettu aikaa ihan eri tavalla kuin aikaisempien sukupolvien kohdalla on ollut mahdollista. Sodan traumoista on taas enemmän välimatkaa.

Elämme nykyään yhteiskunnassa, jossa erilaisista asioista uskalletaan puhua ääneen. Vaikenemisen kulttuuri on siirtymässä syrjään.

– Se, että ”likapyykki pestään kotona”, ei enää ole nykyajan nuorten arkipäivää, toteaa Ruotsalainen.

Kuinka tärkeä parisuhde on?

Paula Ruotsalainen sanoo, että ajankäyttömme näyttää, mitkä ovat todelliset arvomme.

– Kumppanille ja parisuhteen hoitoon annettu aika kertoo, kuinka tärkeä parisuhde on. Arjessa on niin paljon muita kilpailevia tekijöitä. Jos ei pääse mukaan tähän parisuhdepäivään, voi sen tehdä kahden kesken ottamalla aikaa sille, mikä elämässä on oikeasti tosi tärkeää, eli parisuhteelle.

Nuuksion parisuhdepäivän tarkoituksena ei ole kaivella vaikeita asioita tai ratkaista ongelmia, vaan luoda, ylläpitää tai vahvistaa hyvää keskusteluyhteyttä, josta voi jatkaa kotona tarvittaessa vakavampiin ja syvempiin asioihin.

– Parisuhdepäivänä voi myös pitää somesta taukoa. Puhelin kannattaa jättää kotiin tai pitää repun pohjalla äänettömänä. Päivän aikana voi katsoa ja kosketella kännykän sijaan omaa kumppania, vinkkaa Ruotsalainen.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi