null Ekumeeninen ristisaatto on rauhan ja toivon kulkue – Itä-Helsingissä kuljetaan yhdessä kappelista ja kirkosta toiseen

– Ristisaatossa kuljetaan yhdessä kohti pääsiäistä ja ylösnousemusta, kuvaa Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Martti Häkkänen.

– Ristisaatossa kuljetaan yhdessä kohti pääsiäistä ja ylösnousemusta, kuvaa Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Martti Häkkänen.

Hengellisyys

Ekumeeninen ristisaatto on rauhan ja toivon kulkue – Itä-Helsingissä kuljetaan yhdessä kappelista ja kirkosta toiseen

Ristisaatto kulkee Myllypurosta Kontulaan monen pysähdyksen taktiikalla hiljaisen viikon tiistaina 12.4.

Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Martti Häkkänen, onko tämä ekumeeninen ristisaatto jokin uusi itähelsinkiläinen perinne?

– Ristisaatossa on kuljettu meillä jo kahdesti ennen koronapandemiaa. Mukana on nyt kaksi luterilaista seurakuntaa, Mikael ja Herttoniemi, sekä ortodoksinen seurakunta ja helluntaiseurakunta.

– Käymme matkalla kaikkien näiden kirkoissa tai kappeleissa ja vietämme hartaushetken. Ensimmäisessä ja viimeisessä pysähdyspaikassa syömme jotakin yhdessä. Yhteinen ruokapöytä on yksi tapa osoittaa ekumeenista ystävyyttä. Toinen tapa on musiikki. Laulamme yhdessä eri kirkkokunnille tuttuja paastonajan lauluja, ja kuorot ovat mukana.

Kuinka pitkä vaellus on?

– Noin kolme kilometriä. Aloitamme Myllypuron kirkolta musiikkihartaudella ja keittolounaalla. Kävelemme sieltä Liikuntamyllyyn Aleksanteri Syväriläisen kappeliin, jossa vietetään palvelus. Sieltä kuljemme Kurkimäen laitaa Kontulan ostoskeskukseen Metrokappeliin, josta on enää lyhyt matka Mikaelinkirkkoon.

– Aikaa tähän kaikkeen menee viitisen tuntia. Mukaan voi tulla mistä kohdasta vain, samoin poistua. Jos kävely tekee tiukkaa, voi hypätä metroon välillä.

Mikä on ristisaaton viesti?

–  Yhteinen matka, paastonaika, yhdistää meitä kaikkia kristittyjä. Eri traditiot tulevat hyvin lähelle toisiaan pääsiäisen odotuksessa. Ristisaatto on rauhan ja toivon kulkue vaikean maailmantilanteen keskellä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.