null Lauantaina myös pääkaupunkiseudulla soitetaan kirkonkelloja ihmisoikeuksien puolesta

Ihmisoikeuskellot muistuttavat ihmisoikeuksista ja rauhasta.

Ihmisoikeuskellot muistuttavat ihmisoikeuksista ja rauhasta.

Ajankohtaista

Lauantaina myös pääkaupunkiseudulla soitetaan kirkonkelloja ihmisoikeuksien puolesta

YK:n päivän kellojensoitossa on mukana eri kirkkokuntia.

Ekumeenista vastuuviikkoa vietetään 18.-25.10. teemalla Ihmisoikeuspuolustajat. Ihmisoikeuspuolustaja on henkilö, joka puolustaa ihmisoikeuksia rauhanomaisesti. Moni heistä tekee työtään ihmisoikeuksien puolesta jopa henkensä vaarantaen.

Vastuuviikolla vietetään myös YK:n päivää ja Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää. YK:n päivä on lauantaina 24.10.

Viime vuoden tapaan Vastuuviikolla soitetaan YKN:n päivänä eri puolilla Suomea kirkonkelloja, joita tempauksessa kutsutaan ihmisoikeuskelloiksi. Samalla eri kirkkokuntien seurakuntia kehotetaan rukoilemaan rauhan puolesta.

Pääkaupunkiseudun luterilaisista seurakunnista mukana ovat kaikki Espoon seurakunnat. Vantaalla kelloja soitetaan Rekolassa ja Hämeenkylässä. Helsingissä asialla ovat ainakin Munkkiniemen, Pakilan ja Pitäjänmäen seurakunnat. Luterilaisten kirkkojen kellot soivat tasan puoleltapäivin.

Ortodoksikirkot liittyvät mukaan kello 17. Helsingissä kellot soivat Uspenskin katedraalissa ja Pyhän Kolminaisuuden sekä hautausmaan eli Profeetta Elian kirkossa. Tempaukseen osallistuvat myös ortodoksikirkot Vantaan Tikkurilassa ja Espoon Tapiolassa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.