null Englannin kirkko sulki pyhättönsä – papitkaan eivät saa astua kirkkoihin

Mies istui Yorkin tuomiokirkon portailla 19. maaliskuuta. Kirkon ovella olevassa ilmoitustaulussa kerrotaan, että kirkko on suljettu koronaviruspandemian vuoksi.

Mies istui Yorkin tuomiokirkon portailla 19. maaliskuuta. Kirkon ovella olevassa ilmoitustaulussa kerrotaan, että kirkko on suljettu koronaviruspandemian vuoksi.

Ajankohtaista

Englannin kirkko sulki pyhättönsä – papitkaan eivät saa astua kirkkoihin

Englannissa arkkipiispat haluavat kirkon näyttävän esimerkkiä siinä, kuinka ihmisten on toimittava hidastaakseen koronaviruksen leviämistä.

Canterburyn ja Yorkin arkkipiispat päättivät, että Englannin kirkon kirkkorakennukset suljetaan koronapandemian vuoksi toistaiseksi.

Edes papit eivät saa mennä kirkkoihin. Kirkoissa ei myöskään vietetä häitä eikä kastejuhlia. Ainoastaan hätäkasteet ovat sallittuja, ja nekin suoritetaan sairaaloissa tai kodeissa.

Arkkipiispojen mukaan täyssulun tarkoitus on näyttää esimerkkiä, kuinka ihmisten on toimittava hidastaakseen koronaviruksen leviämistä.

”Meidän on tehtävä kaikkemme tarjotaksemme resurssejamme ja tukeamme niille, jotka ovat eristyksissä, peloissaan ja haavoittuvaisia. Mutta meidän on tehtävä tämä omista kodeistamme”, arkkipiispat totesivat Church Times -lehden mukaan.

Arkkipiispat kannustavat pappeja striimaamaan hartaushetkiä kodeistaan kirkkokansalle ja olemaan ”niin luovia kuin mahdollista”.

”Meidän kaikkien on totuttava olemaan kirkko toisella tavalla. Se ei ole helppoa. Meidän kuulumistamme Kristukselle ei kuitenkaan koskaan ole mitattu sillä, kuinka monta ihmistä kirkossa on sunnuntaiaamuna – –, vaan sillä, miten palvelemme toisia.”

Myös muut kirkkokunnat maailmalla ovat kehottaneet ihmisiä pysymään kodeissaan. Esimerkiksi paavi Franciscus suositteli katolilaisille, että nämä tunnustaisivat syntinsä pappien sijaan suoraan Jumalalle.

Suomen luterilaisista kirkkorakennuksista osa on toistaiseksi auki yksityistä hiljentymistä varten. Papit pitävät jumalanpalveluksia kirkoissa, mutta ihmiset voivat osallistua niihin vain internetin, radion tai television välityksellä.

Suomessa Englannin kirkon päätöksestä kertoi ensimmäisenä Kotimaa24.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.