null Seurakuntanuoret kuvaavat poikkeusoloistaan Instagram-sarjan Koronapäiväkirjat

Ajankohtaista

Seurakuntanuoret kuvaavat poikkeusoloistaan Instagram-sarjan Koronapäiväkirjat

Nuorten Talon työntekijät keskustelevat arki-iltaisin nuorten kanssa Discordissa.

Helsingin seurakuntien ylläpitämä Nuorten Talo Kallion Toisella Linjalla joutui sulkemaan ovensa koronaviruksen vuoksi vain noin kolmen kuukauden toiminnan jälkeen.

Vaikka nuorilla ei nyt ole fyysistä kokoontumispaikkaa, toiminta jatkuu verkossa.

Talon nuoret tuottavat 20 jakson Insta-tv-dokumenttisarjaa. Ensimmäinen jakso Koronapäiväkirjoista on katsottavissa Instagramissa maanantaina 23.3. kello 18 alkaen. Tilin nimi on talolle.fi. Ensimmäinen osa katsottavissa tässä:

 

 

Sarja kertoo tekijöidensä arjesta poikkeusoloissa, kun koulu on kiinni, treenit ja harrastukset on peruttu ja kotona saattaa pyöriä päivisin enemmänkin perheenjäseniä.

– Jokaisen jakson jälkeen siitä on mahdollisuus keskustella yhteisöpalvelu Discordissa maanantaista perjantaihin kello 18.10–20. Me talon työntekijät olemme myös mukana keskustelussa. Vaikka Talo on suljettu fyysisenä paikkana, se on olemassa henkisenä tilana, kuvaa toiminnanjohtaja Laura Huovinen.

Isoskoulutus jatkuu digitaalisilla alustoilla. Rippikoulua varten on jo olemassa paljon valmista digimateriaalia, ja uusia oppisisältöjä siirretään parhaillaan verkkoon.

Talon nuoret kävivät talvella keskiviikkoiltaisin Mikael Agricolan kirkossa Colamessussa. Nyt messun korvaa kännykkään ladattava sovellus Cola Tribe App, joka tarjoaa hengellistä sisältöä nuorten ideoimana. Sitä voi katsoa vaikka karanteenissa. Yhteisö toimii digitaalisesti poikkeusoloissakin.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.