Kalevi Virtanen johdattaa vieraansa ihmiselämän syvien kysymysten äärelle keskustelusarjassaan Auroran kappelilla.
Espoossa voi kuulla piispa emerita Irja Askolan mietteitä elämän tarkoituksesta – Kalevi Virtasen vieraana elämänkokemuksiltaan kiinnostavia henkilöitä
Auroran kappelissa Espoossa järjestetään syys-lokakuussa keskustelusarja Matkalla avaraan uskoon.
Mistä idea sarjaan tuli, opetusneuvos Kalevi Virtanen?
– Meitä on monia, jotka etsimme avaraa uskoa, tilaa, jossa voin olla oma itseni Jumalan edessä. Hämmentävän monelle uskonto on haava, ei lääke. Erityisen paljon näin kokevia näyttää olevan 1960–70-lukujen tiukan uskonnollisuuden piirissä varttuneissa.
– Itse olen penkonut hengellisen tien polkuja ja etsinyt avaraa uskoa kirjassani Vapaa pudotus armoon, joka kertoo ihmiseksi kasvamisesta.
Keitä keskustelusarjassa on mukana ja mitä aiheita siinä käsitellään?
– Mukaan on pyydetty ajatuksiltaan ja elämänhistorialtaan kiinnostavia henkilöitä, kuten piispa emerita Irja Askola, filosofian tohtori Eija-Riitta Korhola, perusturvajohtaja Juha Metso ja kirkkoherra Antti Kujanpää. Puhumme lapsuuden merkityksestä, minäkuvan muuttumisesta, yhteisöihin kuulumisesta ja elämän tarkoituksesta.
– Tämän osuuden jälkeen yleisö voi kertoa uskostaan ja omista elämänkokemuksistaan. Etsimme yhdessä avaraa uskoa. Tarkoitus olisi, että keskustelu olisi viipyilevää ja siinä saisi oman puheenvuoronsa myös hiljaisuus.
Mikä sinun mielestäsi on elämän tarkoitus?
– Minulla elämän tarkoitus liittyy väistämättä rakkauteen. Siihen sisältyy Raamatun rakkauden käsky: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.
Matkalla avaraan uskoon -keskustelusarja torstaisin klo 19 Auroran kappelissa, Heiniemenpolku 1. Kahvi klo 18.30. Sarjassa 10.9. Irja Askola, 24.9. Juha Metso, 15.10. Eija-Riitta Korhola ja 29.10. Antti Kujanpää.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Eija-Riitta Korhola kaipaa messua niin, että sattuu – korona on ”ilkeä ongelma”, joka laittoi koko maailman uusiksi
Hyvä elämä HengellisyysVuoden alussa moni asia oli toisin. Niin myös Eija‑Riitta Korholan mietteet ja suunnitelmat. Korona on ilkeä ongelma, jonka ratkaisuyritykset synnyttävät uusia ongelmia.
