null Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka on ehdolla vuoden Lyytiksi

Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikalle Lyyti-ehdokkuus tuli mieluisana yllätyksenä. 

Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikalle Lyyti-ehdokkuus tuli mieluisana yllätyksenä. 

Ajankohtaista

Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka on ehdolla vuoden Lyytiksi

Aiemmin Lyyti-arvonimen ovat saaneet muun muassa piispa emerita Irja Askola ja laulaja Paula Vesala. 

Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka on ehdolla naisasialiitto Unionin jakaman vuoden Lyyti-palkinnon saajaksi.

Lyyti-arvonimi myönnetään tunnustukseksi työstä tasa-arvon edistämiseksi.

Unioni perustelee Hintikan ehdokkuutta sillä, että hän on toinen nainen, joka on valittu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispaksi. Lisäksi Hintikka on tehnyt tasa-arvotyötä kansainvälisissä kristillisissä järjestöissä, kuten Luterilaisessa maailmanliitossa. 

Hintikka on ehdokkuudesta yllättynyt mutta otettu. 

– Onhan se hämmentävää, kun katsoo muita mukana olevia nimiä. On hienoa, että kirkon suunnalla tehty tasa-arvotyö huomioidaan. En kuitenkaan koe tehneeni sitä yksin, mukana on ollut samaan aikaan muitakin tekijöitä, Hintikka sanoo.

Muut vuoden 2022 ehdokkaat ovat kirjailija Johanna Vehkoo, kansanedustaja Eva Biaudet, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, kirjailija Eeva Kilpi ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Sadia Rask.

Vuoden Lyyti-palkinto jaetaan Unionin kesäjuhlissa 9.6. Tänä vuonna myös yleisö pääsee ensimmäistä kertaa äänestämään Lyyti-arvonimestä.

Vuoden 2021 Lyyti oli romanilastenkoti Päiväkummun johtaja Tuula Blomerus. Muita vuosien varrella arvonimen saaneita ovat Suomen Kätilöliiton puheenjohtaja Katriina Bildjuschkin, Ruskeat Tytöt Media, piispa emerita Irja Askola, entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn, muusikko Paula Vesala sekä eläkkeellä oleva notaari ja kirkkoherra Marja-Sisko Aalto.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.