Helsingin Via Crucis -pääsiäisvaellus perutaan koronaviruksen vuoksi
Jeesuksen rooliin oli valittu näyttelijä Miiko Toiviainen.

Helsingin Via Crucis -pääsiäisvaellus perutaan koronaviruksen vuoksi

Suomen hallitus on ohjeistanut, että kaikki yli 500 henkilön tapahtumat on peruttava.

Helsingin keskustassa joka vuosi järjestettävä pääsiäisvaellus Via Crucis perutaan. Esityksen piti olla pääsiäislauantaina 11.4. Tapahtumaa järjestävä Via Crucis - Ristin tien tuki ry päätti asiasta eilen torstaina.

– Teimme päätöksen hallituksen, hiippakunnan ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan ohjeistusten takia. Kaikki yli 500 ihmisen kokoontumiset perutaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja, pappi Maija Kuoppala Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta.

– Tämä on meille iso pettymys. Laitamme sydämemme tapahtumaan, mutta kyseessä on turvallisuusasia.

Via Crucis -pääsiäisvaellukselle osallistuu vuosittan 15 000–20 000 ihmistä. Tapahtuma olisi järjestetty tänä pääsiäisenä 25. kertaa.

Kuoppala ei osaa sanoa, aiotaanko perutun tapahtuman tilalle järjestää myöhemmin jälkinäytöstä.