null Espoon seurakunnilta 20 000 euroa Beirutin räjähduksen uhreille

Beirutissa on pula hygieniatarvikkeista.

Beirutissa on pula hygieniatarvikkeista.

Ajankohtaista

Espoon seurakunnilta 20 000 euroa Beirutin räjähduksen uhreille

Apu kanavoidaan Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto myönsi 20 000 euroa katastrofiapua Libanonin pääkaupungissa Beirutissa elokuun alussa tapahtuneen räjähdysonnettomuuden uhreille.

Apu toimitetaan perille Kirkon Ulkomaanavun ja sen kumppanijärjestöjen kautta.

Beirutissa tapahtui 4. elokuuta räjähdys, jossa kuoli noin 200 ihmistä. Tuhansia loukkaantui, ja noin 300 000 ihmistä on menettänyt kotinsa.

Kirkon Ulkomaanapu kanavoi apua välittömiin perustarpeisiin Beirutissa. Akuuteimmat tarpeet ovat suoja, ruoka ja vesi. Räjähdyksessä tuhoutuivat alueen vesitankit, ja vedenjakelujärjestelmä vaurioitui. Paikalliset kumppanijärjestöt toimittavat perille huopia, taskulamppuja ja ruokapaketteja sekä valmistavat lämpimiä aterioita kotinsa menettäneille perheille. Suunnitelmissa on myös tukea perheitä jälleenrakennuksessa akuutin kriisivaiheen jälkeen.

Räjähdyksessä tuhoutui myös Beirutin satama, mikä vaikeuttaa maan ruokaturvan ylläpitämistä.

Räjähdyksessä tuhoutui myös useita kouluja, sairaaloita ja terveyskeskuksia. Koronaviruksen jo ennalta kuormittama terveydenhuoltojärjestelmä on kapasiteettinsa äärirajoilla. Rakennusten mukana tuhoutui vilja- ja lääkevarastoja, mikä saattaa johtaa perustarvikkeiden loppumiseen. Räjähdyksessä tuhoutui myös Beirutin satama, mikä vaikeuttaa maan ruokaturvan ylläpitämistä.

Kirkon Ulkomaanapu toimii kriisissä yhdessä kumppanijärjestöjensa kanssa. Beirutissa apu toimitetaan perille Norjan Kirkon Ulkomaanavun kautta (NCA). Paikalliset kumppanit ovat MICC (Middle East Council of Churches) ja IOCC (International Orthodox Christian Charities). Kirkon Ulkomaanapu on jo myöntänyt katastrofirahastostaan 50 000 euron edestä avustuksia Libanoniin.

Espoon seurakunnat ovat varanneet tämän vuoden talousarviossa 80 000 euroa katastrofiapuun. Sekä Kirkon Ulkomaanapu että Suomen Lähetysseura ovat kumpikin myöntäneet aiemmin 50 000 euroa hätäapua Libanoniin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.