null Espoon tuomiokirkon kulmilla loistavat pian sateenkaaret ja taikaliekit – valopuisto on nähtävillä loppiaiseen asti

Flowers of Life -ryhmän tekemä valotaide tuo valoa ja väriä pimeyden keskelle. Esimerkki ryhmän taiteesta.

Flowers of Life -ryhmän tekemä valotaide tuo valoa ja väriä pimeyden keskelle. Esimerkki ryhmän taiteesta.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Espoon tuomiokirkon kulmilla loistavat pian sateenkaaret ja taikaliekit – valopuisto on nähtävillä loppiaiseen asti

Flowers of Life -ryhmä luoma valotaidepuisto liittyy Espoon kaupungin 50-vuotisjuhlaan.

Espoon tuomiokirkonmäelle ja Espoonjoen varteen avautuu lauantaina 17. joulukuuta valopuisto. Aluetta valaisevat Flowers of Life -ryhmän valotaideteokset, joita pääkaupunkiseutulaiset ovat saattaneet nähdä aikaisemmin esimerkiksi Lux Helsinki -valotaidetapahtumassa.

– Alueelle tulee sateenkaaria, sateenkaarenväärejä ja niiden heijastuksia sekä isoja taikaliekkejä, Veikko Lappalainen Flowers of Lifesta kertoo.

– Kaupunkien puistot ovat parhaita paikkoja valotaiteelle. Nyt erikoisuutena on, että siellä on paikoin puoleen sääreen asti lunta, mikä tekee kaikesta vaikeampaa ja hitaampaa. Varmasti ennätyksellinen lumimäärä meille. 

Alueelle tulevat valotaideteokset tehdään niin, että mustalle tyllikankaalle maalataan hohtavilla väreillä kuvioita, jotka hohtavat pimeässä, kun valo osuu niihin.

– Musta tyllikangas ei näy, joten syntyy illuusio siitä, että teokset leijuvat ilmassa. Teokset valaistaan UV-valoilla, joita käytetään diskoissakin. Valo saa maalatut kohdat hohtamaan.

Kun ihmiset tulevat katsomaan valotaidetta, he ovat poissa muiden laitteiden äärestä.

Teoksia varten Espoonjoen varressa on kaksi sähkökeskusta, joista UV-valot saavat virtansa. Vaikuttaako sähkön hinnan nousu jo valotaiteen tekijän elämään?

– Toistaiseksi hyvin vähän. Kulutus on kohtuullista, ja kun ihmiset tulevat katsomaan valotaidetta, he ovat poissa muiden laitteiden äärestä, Veikko Lappalainen kertoo.

Valopuisto Rainbow Riveriin voi tutustua kulkemalla kevyenliikenteen väylää pitkin Espoonjoen molemmin puolin. Espoon tuomiokirkon vieritse kulkee myös joulupolku.

Valotaiteen tuominen pimeän vuodenajan keskelle liittyy Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlavuoteen. Rainbow River -valotaideteoksen avajaistapahtuman 17. joulukuuta järjestävät Espoon kaupunki ja Espoon tuomiokirkkoseurakunta.

Valopuiston avajaispäivänä Espoon tuomiokirkossa voi käydä laulamassa Kauneimpia joululauluja pitkin päivää: kello 15 suomeksi lapsiperheille, kello 17 ruotsiksi, kello 19 englanniksi ja kello 21 suomeksi. Tuomiokirkon kellotapulilla kello 15.30–19 tarjoillaan glögiä ja pipareita.

Valoteos on nähtävissä loppiaiseen 6.1. asti.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.