null Valotaideteokset valaisevat Helsingin keskustaa – kirkkojen valaisu kannustaa jakamaan toivoa toisillemme

Helsingin tuomiokirkon valotaiteella on sanoma.

Helsingin tuomiokirkon valotaiteella on sanoma.

Ajankohtaista

Valotaideteokset valaisevat Helsingin keskustaa – kirkkojen valaisu kannustaa jakamaan toivoa toisillemme

Helsingin seurakunnat haastavat jokaisen helsinkiläisen olemaan valona myös toisilleen.

Helsingin tuomiokirkko ja Kampin kappeli valaisevat Helsinkiä aivan erityisellä tavalla, kun näihin rakennuksiin suunnitellut valotaideteokset paljastuvat. Helsingin seurakunnat haastavat teosten avulla jokaisen helsinkiläisen olemaan valona toisilleen ja tuovat samalla itse valoa pimeään marraskuuhun.

Tuomiokirkon kynttiläaiheinen valoteos on esillä 11.11.–20.11. Kampin kappelin teos näkyy perjantaista 13.11. alkaen tiistaihin 24.11. asti. Valoteoksia voi ihailla aamuisin kello 6–8 ja iltaisin kello 16–22.  Valoteokset toteuttaa Sun Effects Oy.

– Sekä Tuomiokirkossa että Kampissa toistuu sama teema, mutta sisällön asettelu eroaa rakennuksien arkkitehtuurin vuoksi hieman toisistaan. Tuomiokirkko on valkoisen värinsä puolesta hieman otollisempi projisointiin, mutta Kampin kappelin puupinta on myös huomioitu tarvittavaa valotehoa laskettaessa, teosten toteuttaja Janne Ahola kertoo.

Helsinkiläisiä haastetaan sytyttämään kynttilä ikkunalleen ja ilahduttamaan näin muita. Lisäksi kannustetaan jakamaan valoa vaikkapa kuvana sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #valaisetpimeän ja #ilmansinua, koska Helsingin seurakuntien parhaillaan käynnissä olevan kampanjan teemana on ”Ilman sinua ei ole valoa”.

– Tämä syksy on koronatilanteen vuoksi hyvin poikkeuksellinen. Keväällä ilahdutimme toisiamme asettamalla nalleja ikkunoille. Pimeän vuodenajan keskellä kynttilä tai muut valot näkyvät paremmin. Tarvitsemme toivon vahvistamista ja valonpilkahduksia. Näin luottamus siihen, että yhdessä tästä selvitään, on totta meille kaikille, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Myöhemmin ainakin Malmin ja Puistolan kirkot samoin kuin Huopalahden kirkkopuisto saavat myös valaistuksen. Hyvän Paimenen kirkko Pakilassa saa enkeliaiheisen valotaideteoksen. Lisäksi seurakunnat järjestävät valoon liittyviä tapahtumia ja jakavat helsinkiläisille marras-joulukuun aikana tapahtumissaan eri puolilla kaupunkia yhteensä noin 10 000 pöytäkynttilää.

Joulukuussa seurakuntien perinteisiä tapahtumia on siirretty ulkona pidettäviksi. Luvassa on muun muassa Kauneimpia joululauluja ja joulupolkuja, joissa voi vaeltaa oman lyhdyn tai kynttilöiden valossa.

Seurakunnat korostavat kampanjassaan, että jokainen meistä voi kysyä kaverilta, naapurilta tai puolitutulta miten sinä voit tai voisinko jotenkin auttaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.